Τρίτη 25 Μαΐου 2010

ΟΠΑΠ: Διαπραγματεύσεις με υπουργείο για την απεργία

Κρίσιμη εβδομάδα διαπραγματεύσεων μεταξύ ΟΠΑΠ και υπουργείου Οικονομικών ξεκινά από σήμερα, από την πορεία των οποίων εξαρτάται η απόφαση της Ομοσπονδίας για απεργία των πρακτορείων κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ. Η διοίκηση του ΟΠΑΠ έχει αναλάβει, σύμφωνα με πληροφορίες, να προσκομίσει στοιχεία στο υπουργείο για το λογιστικό προσδιορισμό των ζημιών, στοιχεία δηλαδή που να αποδεικνύουν ότι υπάρχουν και ζημιές ώστε να μη φορολογούνται τα πρακτορεία και για τις επιστροφές δελτίων, τις ακυρώσεις και τα απούλητα δελτία.
Η όποια εξέλιξη θα αξιολογηθεί από την Πανελλήνια Συνέλευση των πρακτορείων στις 31.5.2010 η οποία και θα κρίνει την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων. Πέρα όμως από τα φορολογικά αιτήματα η Ομοσπονδία Πρακτόρων έχει και αιτήματα που αφορούν στη δραστηριότητα του ΟΠΑΠ αφού εναντιώνεται στη μερική απελευθέρωση της αγοράς, που προετοιμάζει η κυβέρνηση και αφορά στην εισαγωγή νέων τυχερών παιχνιδιών, όπως τα Φρουτάκια, και το στοιχηματισμό στο Ιντερνετ και ζητά μεγαλύτερες αποδόσεις στο Πάμε Στοίχημα.
Φρουτάκια
Υπενθυμίζεται ότι την είσοδο του ΟΠΑΠ στα «φρουτάκια», και στο Ξυστό λόγω και του συγκριτικού πλεονεκτήματος της εταιρείας για απόλυτο έλεγχο των παραμέτρων αυτής της νέας αγοράς, είχε προαναγγείλει μεταξύ άλλων ο διευθύνων σύμβουλός της κ. Γιάννης Σπανουδάκης, από τον Μάρτιο, στη Γενική Συνέλευση της ΠΟΕΠΠΠ. Η πρόταση της ΟΠΑΠ ήταν, όποιος πάροχος ηλεκτρονικών τυχερών παιχνιδιών εξασφαλίσει σχετική άδεια, να υποχρεώνεται σε διεξαγωγή των παιχνιδιών αυτών μέσα από κεντρικό μηχανογραφικό σύστημα όπως της ΟΠΑΠ ή κατ’ ευθείαν μέσω αυτού της ΟΠΑΠ.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΠΟΕΠΠ κ. Κ. Τοπτσίδη ακόμα κι αν υπάρξουν θετικές εξελίξεις στο θέμα της φορολόγησης, οι τελικές αποφάσεις για τις 48ωρες απεργίες κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ θα ληφθούν από το σύνολο των πρακτορείων στις 31 Μαΐου. «Η επιτυχία της προειδοποιητικής απεργίας, το Σάββατο 22 Μαΐου, τη μέρα διεξαγωγής του τελικού στον Τσάμπιονς Λίγκ με συμμετοχή των πρακτορείων κατά 98,3% μας δεσμεύει και μόνο το σύνολο των πρακτορείων μπορεί να αποφασίσει για το μέλλον των κινητοποιήσεων», σημειώνει χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕΠΠ λειτούργησαν 52 από 5.000 επιχειρήσεις από τις οποίες οι 18 ήταν στην Αθήνα.
Τα αιτήματα της Ομοσπονδίας είναι:
α) Αύξηση στο 80% των διανεμόμενων κερδών στους παίκτες, για να μπορεί η ΟΠΑΠ να ανταγωνιστεί το παράνομο στοίχημα στο Ιντερνετ και 12% προμήθεια για τα πρακτορεία ώστε να αναπληρωθούν οι απώλειες του εισοδήματος λόγω οικονομικής κρίσης και φορολογίας.
β) Την εφαρμογή τεχνοκρατικά αξιόπιστη διαδικασία καταγραφής των ζημιών, πριν την επιβολή Βιβλίων Εσόδων-Εξόδων.
γ) Από τα συναρμόδια Υπουργεία, χωρίς καμιά χρονοτριβή να κατοχυρώσουν το νομοθετικό καθεστώς οργάνωσης και λειτουργίας των Τυχερών Παιχνιδιών στην Ελλάδα, καταστέλλοντας κάθε παράνομη δραστηριότητα, ακόμη και την απλή διαφήμιση τους.
δ) Παύει η ισχύς της σύμβασης με την ΟΠΑΠ, αν προχωρήσει στη διοργάνωση των παιχνιδιών της μέσω διαδικτύου.
Στις 27 Μαΐου τα αποτελέσματα
Στις 27 Μαΐου πρόκειται να ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνου η ΟΠΑΠ και οι περισσότεροι αναλυτές αναμένουν μείωση μεγεθών.
Η Εθνική - Π&Κ για τα αποτελέσματα του α΄ τριμήνου, εκτιμά πως τα καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ θα είναι μειωμένα κατά 16% στα 182 εκατομμύρια ευρώ, ο κύκλος εργασιών σε ποσοστό 7,2% στα 1,357 δισεκατομμύρια ευρώ και τα EBITDA κατά 16% στα 250 εκατομμύρια ευρώ.
Καθαρά κέρδη ύψους 176,3 εκατομμυρίων ευρώ εκτιμά η Marfin Analysis ότι θα εμφανίσει το α΄ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης ο ΟΠΑΠ, μειωμένα κατά 18,3% έναντι του αντίστοιχου περυσινού τριμήνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...