Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Eurobank: Ζημίες 5,5 δισ. κυρίως λόγω PSI

Ζημιές μετά από φόρους 5,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 4,6 δισ. ευρώ από το PSI και 856 εκατ. ευρώ από λοιπές έκτακτες προσαρμογές, ανακοίνωσε η Eurobank για το 2011. Το σύνολο ιδίων κεφαλαίων διαμορφώνεται σε €875 εκατ. ευρώ μετά την πλήρη επίπτωση του PSI.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση:
-Τα Καθαρά Έσοδα από Τόκους διαμορφώθηκαν σε €2δισ., σημειώνοντας οριακή κάμψη κατά μόλις €63 εκατ. έναντι του 2010, ενώ το συνολικό περιθώριο επιτοκίου μειώθηκε κατά 9 μονάδες βάσης σε 2,54%.
-Τα Συνολικά Έσοδα από Αμοιβές και Προμήθειες, εξαιρουμένων των προμηθειών για τις εγγυήσεις του Δημοσίου, ήταν σχεδόν σταθερά σε όλα τα τρίμηνα του έτους και διαμορφώθηκαν συνολικά σε €408εκ. το 2011.
-Τα Βασικά Οργανικά Έσοδα διαμορφώθηκαν σε €2,4 δισ. το 2011, σε σχέση με €2,5 δισ. το 2010, σημειώνοντας μικρή σχετικά μείωση κατά 5,8%. Τα έσοδα αυτά αποτελούν το 97% των συνολικών λειτουργικών εσόδων της Eurobank EFG.
-Τα Συνολικά Έσοδα μειώθηκαν κατά 10% σε ετήσια βάση και διαμορφώθηκαν σε €2,5 δισ. το 2011, από €2,7 δισ. το 2010, κυρίως λόγω της κάμψης των μη οργανικών εσόδων.
-Η μείωση του λειτουργικού κόστους συνεχίστηκε και το 2011, καθώς οι Συνολικές Δαπάνες υποχώρησαν κατά 6,4% σε ετήσια βάση υπερβαίνοντας τον αρχικό στόχο. Η μείωση αυτή προέρχεται τόσο από την Ελλάδα όσο και από τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
-Τα Καθαρά Έσοδα προ Προβλέψεων διαμορφώθηκαν σε €1,3 δισ. το 2011, με τα Οργανικά Έσοδα προ Προβλέψεων να σημειώνουν πτώση κατά 5,0% σε ετήσια βάση και να διαμορφώνονται σε €1,2δισ.
-Οι Προβλέψεις για Επισφαλείς Απαιτήσεις αυξήθηκαν κατά 4,7% σε ετήσια βάση και ανήλθαν σε €1,3 δισ. το 2011. Το Δ΄ τρίμηνο του έτους σημειώθηκε επιδείνωση του ρυθμού δημιουργίας νέων δανείων σε καθυστέρηση, γεγονός που συνδέεται με τη χειροτέρευση των μακροοικονομικών συνθηκών στην ελληνική οικονομία, τη διαμόρφωση αρνητικού κλίματος, καθώς και τις δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις. Τα δάνεια σε καθυστέρηση άνω των 90 ημερών ανήλθαν στο 15,3% του συνολικού χαρτοφυλακίου χορηγήσεων.
-Οι συνολικές ζημιές μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε €5,5 δισ., εκ των οποίων €4,6δισ. προέρχονται από το PSI και €856εκ. από λοιπές έκτακτες προσαρμογές, κυρίως λόγω της αποτίμησης μετοχικών τίτλων σε τρέχουσες τιμές και της απομείωσης της υπεραξίας επενδύσεων του εξωτερικού (goodwill), που είχαν όμως ήδη υπολογιστεί και επηρεάσει τα εποπτικά κεφάλαια.
-Τα Αποτελέσματα από τις Εργασίες στη Νοτιοανατολική Ευρώπη χαρακτηρίζονται στη σχετική ανακοίνωση ιδιαίτερα ικανοποιητικά τη χρονιά που πέρασε, καθώς τα Οργανικά Κέρδη αυξήθηκαν κατά 83,5% σε ετήσια βάση και ανήλθαν σε €49 εκατ., ενώ τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε €60εκ.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...