Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Ισπανία: Στήριξη €19 δισ. από την κυβέρνηση θα λάβει η Bankia

Bankía
Bankía (Photo credit: elkokoparrilla)
ίτημα για οικονομική βοήθεια ύψους 19 δισ. ευρώ θα υποβάλει στην ισπανική κυβέρνηση η μητρική της Bankia, Banco Financiero y de Ahorros (BFA).

Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, η τράπεζα σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως τα μέτρα έχουν συμφωνηθεί σε συντονισμό με την κυβέρνηση της χώρας και της κεντρική τράπεζα.

Ως πρώτο βήμα, η BFA θα ζητήσει από το ταμείο διάσωσης των τραπεζών FROB να προχωρήσει σε εγγραφή στην ΑΜΚ ύψους 19 δισ. ευρώ ενώ σε δεύτερη φάση η εισηγμένη Bankia θα προχωρήσει σε ΑΜΚ 12 δισ. ευρώ η οποία θα καλυφθεί από τη μητρική.

Σημειώνεται πως πριν από δύο εβδομάδες η κυβέρνηση ανέλαβε τον έλεγχο της Bankia μετατρέποντας προνομιούχες μετοχές αξίας 4,5 δισ. ευρώ σε κοινές μετοχές αποκτώντας με αυτόν τον τρόπο το 45%.

Υπενθυμίζεται πως η BFA-Bankia ήταν το αποτέλεσμα της προ δύο ετών συγχώνευσης επτά αποταμιευτικών τραπεζών από τις οποίες αποσχίστηκε η Bankia για να μπει στο χρηματιστήριο τον Ιούλιο του 2011.

Η διαπραγμάτευση της μετοχής ανεστάλη σήμερα, ενώ βρισκόταν στο -7,43% και στα 1,57 ευρώ, εν αναμονή της συνάντησης του Δ.Σ. Από την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο της Μαδρίτης έχει χάσει το 58% της αξίας της.
Ισπανία: Τη βοήθεια της κεντρικής κυβέρνησης ζήτησε η Καταλονία
Τη βοήθεια της κεντρικής κυβέρνησης για την αναχρηματοδότηση του χρέους της ζήτησε η ημιαυτόνομη περιφέρεια της Καταλονίας δια στόματος του προέδρου της Artur Mas, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters.
«Δεν με ενδιαφέρει πως θα το κάνουνε, αλλά πρέπει να καταβάλουμε πληρωμές στο τέλος του μήνα. Η οικονομία δεν μπορεί να ανακάμψει χωρίς να πληρώσουμε του λογαριασμούς, δήλωσε  ο Mas σε ξένους δημοσιογράφους.
Η Καταλονία, η οποία αντιπροσωπεύει το ένα πέμπτο της ισπανικής οικονομίας, πρέπει φέτος να αναχρηματοδοτήσει χρέη άνω των 13 δισ. ευρώ.

    Πηγή:www.capital.gr


Πηγή:www.capital.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...