Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Ερντογάν: Παράλογη η αναβάθμιση της Ελλάδας από S&P

Παράλογη χαρακτήρισε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την αναβάθμιση της Ελλάδας από την Standard and Poor's, την ώρα που ο οίκος αξιολόγησης μείωνε κατά μία βαθμίδα την αξιολόγηση του αξιόχρεου της Τουρκίας.

«Βρήκα πολύ παράξενη αυτή την απόφαση (...). Κανένας δεν είναι κορόιδο και κυρίως όχι ο Ταγίπ Ερντογάν», παρατήρησε σε αυστηρό ύφος ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής ομιλίας του στην Κωνσταντινούπολη.

«Ο S and P μείωσε την αξιολόγηση της Τουρκίας από θετική σε σταθερή (...) αλλά αντίθετα, ανέβασε την αξιολόγηση της Ελλάδας. Είναι παράλογο, πρόκειται για μια στάση εντελώς ιδεολογική», υποστήριξε εκθειάζοντας την οικονομική υγεία της Τουρκίας.

«Υπάρχει μια Τουρκία που καταγράφει ανάπτυξη 8,5%, μετά την Κίνα, και εσύ δίνεις ένα τέτοιο βαθμό στην Τουρκία, δεν είναι κανείς κορόιδο», σχολίασε χαρακτηριστικά και απείλησε πως εφεξής δεν θα αναγνωρίζει την S and P ως αξιόπιστο θεσμό οικονομικών εκτιμήσεων.

Με τη σειρά του, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ανατολή, ο υπουργός Οικονομικών της γείτονος, Μεχμέτ Σιμσέκ, καταλόγισε στον οίκο αξιολόγησης ότι η έκθεσή του αναφέρεται σε δεδομένα τα οποία είναι ξεπερασμένα.
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...