Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Ακυρώθηκε και επίσημα η διαδικασία συγχώνευσης Alpha Bank-Eurobank

Η Β' Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Alpha Bank ενέκρινε σήμερα την παύσης της διαδικασίας συγχώνευσης με την Eurobank.


Απευθυνόμενος στους μετόχους, ο πρόεδρος της Alpha Bank κ. Γ. Κωστόπουλος τόνισε πως το ενιαίο σχήμα θα υφίστατο επιπρόσθετες ζημιές άνω των 9 δισ. ευρώ προ φόρων σε σχέση με τους αρχικούς υπολογισμούς.


Part of The main building complex of the Alpha...
 (Photo credit: Wikipedia)
«Η ακύρωση της συγχώνευσης δεν είναι θέμα σχέσης ανταλλαγής. Το νέο σχήμα θα έπρεπε να αντλήσει 9 δισ. ευρώ. Τα κεφάλαια είναι πολλά και δεν θα μπορούσαμε να τα αντλήσουμε. Δεν θα μπορούσα ως πρόεδρος του ενιαίου σχήματος να σας προτείνω κάτι τέτοιο υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες. Η δημιουργία της νέας τράπεζας θα ήταν ένα μεγάλο βήμα για τον εξορθολογισμό του τραπεζικού συστήματος, ωστόσο δυστυχώς η προσπάθεια για τη δημιουργία της θα πρέπει να ακυρωθεί, καθώς οι υψηλές κεφαλαιακές ανάγκες θα οδηγούσαν στην άμεση κρατικοποίηση του ενιαίου σχήματος».

Την Eurobank εκπροσώπησε ο Γενικός Διευθυντής Τομέα Στρατηγικής κ. Δ. Πολίτης, ο οποίος αναφέρθηκε στην αντίθεση της Eurobank για την ακύρωση της συγχώνευσης, λέγοντας ότι η εγκατάλειψη του εγχειρήματος είναι ασύμβατη με την προσπάθεια διατήρησης του ιδιωτικού χαρακτήρα των τραπεζών.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...