Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Ο Ντένις Μαλαματίνας νέος πρόεδρος του Δ.Σ. της Saxo Bank

Καθήκοντα προέδρου της Saxo Bank αναλαμβάνει ο Ντένις Μαλαματίνας, αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, διαδεχόμενος τον Kurt K. Larsen, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος από το 2010.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο Ντένις Μαλαματίνας έγινε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Saxo Bank το 2007. Είναι κάτοχος MBA από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο και στο παρελθόν έχει διατελέσει επικεφαλής σε παγκόσμιο επίπεδο των εταιρειών Smirnoff Vodka, Burger King Corporation και Priceline Europe Ltd. Το 2002, ήταν ένας από τους συνιδρυτές της Marfin Bank, ενώ αργότερα ανέλαβε καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου. Πιο πρόσφατα, το 2007, ήταν ένας από τους συνιδρυτές της MIG (Marfin Investment Group), της οποίας ηγήθηκε έως το 2012.

Ο Kurt K. Larsen, για πολλά χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος του διεθνούς ομίλου μεταφορών DSV και πρόσφατα πρόεδρος του Ομίλου, παραμένει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Saxo Bank και δήλωσε σχετικά:

«Η Saxo Bank ήδη υλοποίει τις εύλογες προτάσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράςτης Δανίας (FSA) που προβλέπουν αυστηρότερα κριτήρια για τα Διοικητικά Συμβούλια των δανέζικων χρηματοπιστωτικών οργανισμών. Επιθυμώντας λοιπόν να ακολουθήσω το πνεύμα αυτών των προτάσεων, αποφάσισα να αποσυρθώ από τη θέση του Προέδρου της Saxo Bank. Η μεγάλη μου δύναμη στην εταιρική διακυβέρνηση ήταν η οργανωτική δομή και επιχειρησιακές διαδικασίες σε ευρύτερο επίπεδο και όχι συγκεκριμένες διαδικασίες που να αφορούν στον τραπεζικό κλάδο. Ως εκ τούτου είναι πρέπον να αναλάβει πρόεδρος ο Ντένις Μαλαματίνας, που διαθέτει ευρεία και βαθιά γνώση του χρηματοοικονομικού τομέα. Χαίρομαι που θα παραμείνω στο Διοικητικό Συμβούλιο της Saxo Bank, η οποία αποτελεί μια από τις πλέον καινοτόμες και ενδιαφέρουσες εταιρείες που γνωρίζω».

Ο Asiff S. Hirji, Συνέταιρος (Partner) της TPG Capital, θα αναλάβει τον ρόλο του Αντιπροέδρου. Υπενθυμίζεται ότι η TPG Capital απέκτησε το 30% της Saxo Bank το 2011, ενώ όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, οι ιδρυτές της, Kim Fournais και Lars Seier Christensen, εξακολουθούν να κατέχουν το πλειοψηφικό πακέτο της Saxo Bank με ποσοστό 29,95% ο καθένας.

Η σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της Saxo Bank διαμορφώνεται ως εξής:

Πρόεδρος, Ντένις Μαλαματίνας
Αντπρόεδρος, Asiff S. Hirji, Συνεταίρος της TPG Capital
Μέλος, Kurt K. Larsen, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου της DSV
Μέλος,Καθηγητής Thomas Plenborg
Μέλος,Karl I. Peterson, Συνεταίρος της TPG Capital
Αναπληρωματικό Μέλος, Jacob Polny, Διευθυντής TPG Capital



Πηγή:www.capital.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...