Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Μίχαλος: Όχι σε νέα οριζόντια μέτρα


Ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, ερωτηθείς από δημοσιογράφο για τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα, για...τον προϋπολογισμό του 2014, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Όταν το Μάιο του 2010, η τότε κυβέρνηση υπέγραψε το πρώτο Μνημόνιο με την τρόικα, το ΕΒΕΑ είχε επισημάνει ότι η συγκεκριμένη οικονομική πολιτική που μας επέβαλαν οι δανειστές ήταν άδικη και αναποτελεσματική.

Δεν πρέπει να επαναλάβουμε το ίδιο λάθος και να μπούμε σε ένα νέο Μνημόνιο, που θα περιέχει πρόσθετα μέτρα αυστηρής λιτότητας που εμποδίζουν την ανάπτυξη.

Σήμερα, η ελληνική οικονομία έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου και οι εταίροι μας θα πρέπει να κατανοήσουν ότι μόνο με στοχευμένες κάθετες παρεμβάσεις – και όχι με νέα οριζόντια μέτρα - θα μπορέσει εν τέλει η Ελλάδα να επανέλθει σε αναπτυξιακή τροχιά.

Είναι καταστροφικές οι τελευταίες δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, με άμεσο αντίκτυπο στην επιχειρηματικότητα.

Αυτοί ευθύνονται για την αδυναμία χρηματοδότησης του ιδιωτικού τομέα, καθώς οι δημόσιες τοποθετήσεις τους μεγεθύνουν το λεγόμενο country risk και δυσκολεύουν τις επιχειρηματικές συναλλαγές με το εξωτερικό.

Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να τηρήσει μια σκληρή στάση απέναντι στους δανειστές, προτάσσοντας την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει απέναντι στην Τρόικα, αλλά και τις θετικές εξελίξεις που αναμφίβολα σημειώνονται στα δημοσιονομικά μεγέθη της χώρας».
dealnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...