Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Στη διαιτησία MIG - «Ελ. Βενιζέλος» για την τεχνική βάση της Ο.Α.

Δεν κατάφεραν να τα βρουν, οπότε σε διεθνή διαιτησία οδηγήθηκε η διαμάχη μεταξύ «Ελ. Βενιζέλος» και MIG για την τεχνική βάση της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Η MIG, η οποία αγόρασε τον όμιλο της Ολυμπιακής το 2009, αποφάσισε να διακόψει στις αρχές του έτους τη λειτουργία της Olympic Engineering, εγκαταλείποντας το μεγάλο υπόστεγο της τεχνικής βάσης. Η MIG αιτήθηκε 43,5 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», το οποίο χαρακτήρισε υπερβολική και μη αποδεκτή την απαίτηση.

Ο επενδυτικός όμιλος της MIG, αν και είχε το δικαίωμα λειτουργίας της τεχνικής βάσης ώς το 2026, αποφάσισε να την εκχωρήσει στο «Ελ. Βενιζέλος». Η απόφαση αυτή ελήφθη ως απόρροια της δρομολογηθείσας εξαγοράς της Olympic Air από την Aegean, αλλά και εξαιτίας της ζημιογόνου πορείας της (η Olympic Engineering είχε ζημιές 8,6 εκατ. ευρώ το 2012).

Από την πλευρά του, το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» δεν αμφισβητεί ότι πρέπει να δοθεί κάποια αποζημίωση στη MIG, αλλά θέτει υπό αμφισβήτηση την εκτίμηση της εμπορικής αξίας που έκανε ο επενδυτικός όμιλος. Πόσω μάλλον όταν η MIG εκτιμάται ότι αγόρασε το ενεργητικό της τεχνικής βάσης της κρατικής Ολυμπιακής αντί 17 εκατ. ευρώ.

Μετά την απόφαση της διαιτησίας, το «Ελ. Βενιζέλος» θα προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό για την παραχώρηση του συνόλου της έκτασης της τεχνικής βάσης. Τα μηνύματα δεν είναι ενθαρρυντικά, καθώς μεγάλες τεχνικές βάσεις υπάρχουν σε Ισραήλ, Βουλγαρία, Ρουμανία, Αίγυπτο και φυσικά σε Γερμανία, Ισπανία και Αγγλία.

Φ.ΦΩΤ. / enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...