Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Eρώτηση Ν. Νικολόπουλου στην Βουλή για έλεγχο σε Off shore εταιρείες


«Οι Α. Σαμαράς, Ε. Βενιζέλος και Γ. Στουρνάρας προσφέρουν «ασπίδα ατρωσίας» στους «δήθεν της high society». Συσκέψεις επί συσκέψεων πραγματοποιούνται στα κυβερνητικά κλιμάκια μετά την κατάθεσης ερώτησης στην Βουλή, που συνοδεύεται στο «θαμμένο» πόρισμα του ΣΔΟΕ για την φοροδιαφυγή των 70 εκ ευρώ με το «κόλπο» των off shore του εφοπλιστή Προκοπίου..

Αυτή είναι μόνον η «κορυφή του παγόβουνου» αφού είναι χιλιάδες εταιρείες Off Shore που δραστηριοποιούνται ή έχουν ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα και έχουν θησαυρίσει, ενώ την ίδια στιγμή οι ταπεινοί Έλληνες πολίτες τρέμουν στη θέα του γραμματοκιβωτίου τους, που πιθανόν να κρύβει μέσα του είτε ένα νέο χαράτσι, είτε ένας νέος φουσκωμένος λογαριασμός ΔΕΚΟ.

Αξίζει να σημειωθεί» όπως είπε ο Νίκος Νικολόπουλος, «ότι Γ.Γ. του ΣΔΟΕ τοποθετήθηκε από τον Α. Σαμαρά ο συμπατριώτης του Στ. Στασινόπουλος και ως εκ τούτου κάθε παράλειψη και κάθε αμέλεια «χρεώνεται» στον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ενώ κινεί τις υποψίες για μεθοδεύσεις που έχουν αποτρέψει την είσπραξη εκατομμυρίων στα κρατικά ταμεία.

Η συντριπτική πλειονότητα των Off Shore εταιρειών έχει «στήσει» ένα άτυπο κίνημα …… «δεν πληρώνω», γνωστό και ως «εις υγείαν του κορόιδου», καθώς εκμεταλλεύεται την αδυναμία ή και την αδιαφορία των ελεγκτικών μηχανισμών αν εισπράξουν τους προβλεπόμενους φόρους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ιανουαρίου 2013, στην χώρα μας δραστηριοποιούνται 16,580 Off Shore εταιρείες, αλλά μόλις 965 υποβάλλουν δήλωση ειδικού φόρου επί των ακινήτων για την οποία είναι υπόχρεες!!!

Παρά τις πομπώδεις εξαγγελίες του Υπουργού Οικονομικών και του ιδίου του Πρωθυπουργού, ότι θα πατάξουν τη φοροδιαφυγή και ότι, θα βάλουν τέλος στην ασυδοσία των ελέγχων, πενιχρά είναι τα αποτελέσματα των ελεγκτικών μηχανισμών του Υπουργείου Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, το 203 υποβλήθηκαν 383 δηλώσεις και ο αντίστοιχος φόρος ήταν 4,8 εκατ. €, το 2010 υποβλήθηκαν 1,117 δηλώσεις και ο φόρος ήταν 3,4 εκατ. €, ενώ το 2012 υποβλήθηκαν 965 δηλώσεις και ο φόρος ήταν 345.201€!!!!

Όπως προκύπτουν από τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών από ελέγχους μόνο σε 34 σχετικές υποθέσεις από τις συνολικά 315 υπεράκτιες, που βρίσκονται στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών αρχών, έχουν βεβαιωθεί συνολικά πρόστιμα ύψους 40 εκατ. €, που ούτε αυτά δεν είναι ικανές οι αρμόδιες υπηρεσίες να εισπράξουν!!!!»

Ο Γ.Γ του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος συνέχισε : «Κι ενώ ο Υπουργός Οικονομικών έχει στα χέρια του την «Ιερή Αγελάδα» που μπορεί να του δώσει έσοδα, η πολιτική τριανδρία, Σαμαρά-Βενιζέλου-Στουρνάρα, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες ξεσπά συνεχώς σε μισθούς και συντάξεις και επιβάλλει βαριά φορολογία που θυμίζει Οθωμανική Αυτοκρατορία!!!!

Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της φοροδιαφυγής που πεισματικά η κυβέρνηση αρνείται να πατάξει, μόνο στη Δ.Ο.Υ. Κύμης έχουν εντοπισθεί 24 Off Shore εταιρείες, ενώ άλλες 161 Off Shore υπάρχουν στη Δ.Ο.Υ. Κρανιδίου!!!»

Ο γγ. του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και Ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος με την συχνή κοινοβουλευτική δραστηριότητα φέρνει στο φως της δημοσιότητας το έλλειμμα διαχείρισης και ελέγχου των Off Shore εταιρειών στην χώρα μας.

Οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες με ατράνταχτα στοιχεία λέμε: «πως τα έσοδα που μπορεί να έχει το κράτος από τις Off Shore εταιρείες, είναι τόσα που μπορούν να καλύψουν μέρος των περικοπών και των συντάξεων των μισθωτών και των συνταξιούχων, αλλά και να αναπληρώσουν κονδύλια που έχουν απωλεσθεί στους τομείς της κοινωνικής πολιτικής και των υπηρεσιών υγείας.

Τέλος, Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε προχτές ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών στην Βουλή , οι έλεγχοι για φοροδιαφυγή δισεκατομμυρίων ευρώ μόνο ως φιάσκο μπορεί να χαρακτηριστούν. Από τα 52.000 εμβάσματα στο εξωτερικό, συνολικού ύψους 22 δις ευρώ, έχουν ολοκληρωθεί μόλις 2 έλεγχοι!!!

Από τους 107 με ακίνητα στην Μεγάλη Βρετανία έχουν ολοκληρωθεί μόλις 20 έλεγχοι. Από τους 136 ιδιοκτήτες σκαφών στην Ολλανδία ελέγχθηκαν μόνο μόλις οι 14. Από τις 16.000 off shore εταιρείες έχουν ολοκληρωθεί μόνο 34 έλεγχοι, ενώ από τα πάνω από 6.500 ονόματα στις λίστες Λαγκάρντ και Λιχνενστάιν σε εξέλιξη είναι μόλις 150 έλεγχοι!!!

Για ακόμα μια φορά, η Δικομματική Κυβέρνηση της Τρόικας βάζει τους Έλληνες πολίτες σε δεύτερη μοίρα και δεν κάνει τίποτα γι’ αυτό που πομπωδώς και συνεχώς ανακηρύττουν οι Υπουργοί της και τα παπαγαλάκια της μιντιακής διαπλοκής, και που ακούει στο όνομα «πάταξη της φοροδιαφυγής»!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...