Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Αναγνωστάκης - ΔΗΜΑΡ: Η οικονομία χρειάζεται ένα ισχυρό αναπτυξιακό σοκ

Το 2009 το δημόσιο χρέος είχε διαμορφωθεί  στο 129,7% του ΑΕΠ και το ποσοστό  ανεργίας στο 9,5% του εργατικού δυναμικού. Το 2014, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Κυβέρνησης, το δημόσιο χρέος  θα διαμορφωθεί σε 177,5% του ΑΕΠ και το ποσοστό ανεργίας σε 24,5%.

Την ίδια στιγμή οι δαπάνες ασφάλισης, περίθαλψης και κοινωνικής προστασίας θα είναι μειωμένες κατά 21,3% και  το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων θα είναι μειωμένο κατά 27,1%.

Το πρωτογενές πλεόνασμα, που αποτελεί και τον ακρογωνιαίο λίθο και  για το νέο προϋπολογισμό  θα στηριχθεί  και πάλι στη μη πληρωμή υποχρεώσεων  του Δημοσίου, στη μείωση του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, στη μείωση των  απαραίτητων δημοσίων δαπανών και  στην υπερφορολόγηση.

Το πρόγραμμα όμως δημοσιονομικής προσαρμογής χρειάζεται ριζική αναδιαπραγμάτευση  και η ελληνική οικονομία ένα  ισχυρό αναπτυξιακό σοκ το οποίο  ο προϋπολογισμός του 2014 αποτυγχάνει  να δημιουργήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...