Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

ΣΠΕΦ : Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΥΠΕΚΑ για πληρωμές

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ) συνήλθε την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013 με πρωτεύον θέμα την εκρηκτική οικονομική ασφυξία που ανεξέλεγκτα πλέον διογκώνεται και κατατρώει τους επαγγελματίες ηλεκτροπαραγωγούς από φωτοβολταϊκά του διασυνδεδεμένου συστήματος, μέσω της επιδεινούμενης καθυστέρησης πληρωμών του ΛΑΓΗΕ που υπερβαίνει πλέον το επτάμηνο.  

Αποτιμώντας την κατάσταση συνολικά, σε συνέχεια και των συναντήσεων που προηγήθηκαν οι οποίες ωστόσο δεν εξασφάλισαν άμεση λύση στο πρόβλημα της εξόφλησης της παραγωγής Μαρτίου αλλά και των ανησυχιών των χιλιάδων παραγωγών όπως καθημερινά μας επικοινωνούνται, το Δ.Σ. καλεί τους επαγγελματίες ηλεκτροπαραγωγούς από Φ/Β σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΥΠΕΚΑ (έξω ακριβώς από το Υπουργείο επί της Λεωφόρου Μεσογείων 119, Αθήνα) την Τετάρτη 30/10/13 και ώρα 11.00 π.μ.

Το κάλεσμα του ΣΠΕΦ σηματοδοτεί κραυγή αγωνίας χιλιάδων παραγωγών αφού:

·      Είμαστε οι μόνοι επαγγελματίες – επιχειρήσεις που υπέστησαν δια νόμου οριζόντια μείωση επί του τζίρου τους 25 – 42% από 1/7/12 (στο καθαρό εισόδημα η επιβάρυνση μεταφράζεται σε ποσοστά έως 95%) με στόχο την «εξομάλυνση» των πληρωμών τους και αντί αυτού βιώνουνε την απόλυτη επιδείνωση και εξαθλίωση.  Πέρυσι είχαμε υπερημερία πληρωμών τριών μηνών και τώρα επτά!.  Δεν γνωρίζουμε άλλη κοινωνική ομάδα που να συμβαίνει τέτοια τραγωδία!
 
·      Είμαστε αυτοί που επένδυσαν 5 δις ευρώ τα τελευταία 6 χρόνια από τις οικονομίες τους αλλά και από πανάκριβο τραπεζικό δανεισμό υπό άκρως αντίξοες συνθήκες.  Δώσαμε δουλειά σε χιλιάδες συμπολίτες μας στα δύσκολα χρόνια της ύφεσης, χωρίς μάλιστα να έχουμε οι περισσότεροι καν την ασφάλεια ενός συμπληρωματικού εισοδήματος. 

·      Κινήσαμε το χειμαζόμενο τραπεζικό σύστημα, το οποίο και αιμοδοτήσαμε για χρόνια με την ρευστότητα μας και τα υψηλά επιτόκια δανεισμού επουλώνοντας έτσι τις επισφάλειες άλλων κλάδων.  Δυστυχώς η Πολιτεία περιόρισε τις δαμόκλεια οριζόντιες παρεμβάσεις της στον «μαλακό» ιστό των παραγωγών αφήνοντας προκλητικά στο απυρόβλητο τις δανείστριες τράπεζες, οι οποίες ενάμιση χρόνο τώρα και παρότι έχουν απολαύσει πακέτων διάσωσης από τον ελληνικό λαό, κερδίζουν επιπλέον από την οδύνη μας χρεώνοντας ληστρικούς τόκους υπερημερίας για τις 7μηνες καθυστερήσεις του ΛΑΓΗΕ. 

·      Είναι σε πλήρη γνώση μας πως η ελληνική κοινωνία πράγματι γογγύζει από την ύφεση και τα φορολογικά βάρη.  Ως ενεργοί πολίτες και υπερφορολογούμενοι επαγγελματίες ηλεκτροπαραγωγοί από Φ/Β αφουγκραζόμαστε και συμμετέχουμε στο Γολγοθά αυτό με «γενναίες» μειώσεις στο βιοτικό μας επίπεδο ενάμιση χρόνο τώρα.  Δεν ανεχόμαστε όμως τον εμπαιγμό και την εις βάρος μας διακριτή μεταχείριση που «στριμώχνει» το πρόβλημα της ανεισπραξιμότητας των λογαριασμών ρεύματος από την ΔΕΗ και ολόκληρη την χονδρεμπορική αγορά μέσω των διαχειριστών αποκλειστικά σε εμάς.  Απαιτούμε άμεσα τα λογής «ρετιρέ» παραγωγών, θερμικών ή ΑΠΕ, θεσμικά κατοχυρωμένων πίσω από ειδικούς λογαριασμούς ή άτυπα πίσω από παράνομους συμψηφισμούς, να αναλάβουν και αυτά σήμερα κιόλας το μερίδιο που τους αναλογεί στο πρόβλημα ρευστότητας συμμέτρως.


Αγαπητέ συνάδελφε

Βρισκόμαστε σε κομβικό σημείο.  Εφ’ όσον χωρίς να παράγεται νέο λογιστικό έλλειμμα στον ειδικό λογαριασμό ΑΠΕ του ΛΑΓΗΕ (υπό συνθήκες εισφοράς, ΕΤΜΕΑΡ 15 ευρώ/MWh συμπεριλαμβανομένων και των 60 εκατ. που οφείλει η ΔΕΗ προκλητικά μήνες τώρα κατόπιν της άρσης των στρεβλώσεων στην ΟΤΣ) οι υπερημερίες μόνο σε εμάς του ηπειρωτικού συστήματος εκτοξεύονται, κάποιοι οπωσδήποτε «παίζουν» με τους πόρους που μας αφορούν και τελικά με τις τύχες μας.  Αυτό μας ξεπερνά πλέον όλους!

Πρόκειται για την ζωή μας, την οικογένεια μας, την περιουσία μας και βεβαίως την αξιοπρέπεια μας ως ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ αυτής της πολλαπλά δοκιμαζόμενης χώρας.  Και πρέπει να το φωνάξουμε όσο πιο δυνατά μπορούμε!

Να είμαστε όλοι εκεί! 

Το Δ.Σ. του ΣΠΕΦ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...