Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Νεώριον: Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 από τα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Neorion ShipyardsImage by Crazy farmer via FlickrΑίτηση υπαγωγής στη διαδικασία συνδιαλλαγής του άρθρου 99 του Ν. 3588/2007 κατέθεσε η «Ναυπηγικές και Βιομηχανικές Επιχειρήσεις Ελευσίνας ΑΕ», θυγατρική εταιρεία της Νεώριον  ΑΕ Συμμετοχών, λόγω του προβλήματος ρευστότητας που αντιμετωπίζει.

Παράλληλα, εκδόθηκε προσωρινή διαταγή που μέχρι τη συζήτηση της αίτησης περί υπαγωγής στη διαδικασίας συνδιαλλαγής αναστέλλει τις ατομικές διώξεις των πιστωτών εις βάρος της θυγατρικής εταιρείας.

Όπως τονίζει η Νεώριον, «η θυγατρική εταιρεία έχει συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο και πρόταση αναδιάρθρωσης των δανειακών της υποχρεώσεων η πλήρης εφαρμογή των οποίων αντιμετωπίζει το πρόβλημα ρευστότητας και επιτρέπει την ομαλή λειτουργία της, συμπεριλαμβανομένης της εκτέλεσης των εν εξελίξει συμβάσεων με το Πολεμικό Ναυτικό αλλά και την κατάρτιση νέων».

Η θυγατρική της θα ξεκινήσει αμέσως διαπραγματεύσεις με το ελληνικό δημόσιο, τις πιστώτριες τράπεζες και τους λοιπούς πιστωτές της με βάση το ανωτέρω σχέδιο, μέχρι τη συζήτηση της ανωτέρω αίτησης, προκειμένου να εξομαλυνθεί η λειτουργία της.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...