Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Πως σχολιάζουν την υποβάθμιση διεθνείς αναλυτές

Η υποβάθμιση της Ελλάδας από την Moody’s κατά τρεις βαθμίδες αποτελεί αντικείμενο σχολιασμό οικονομικών αναλυτών .

Ορισμένα από τα σχόλια που έκαναν αναλυτές στο πρακτορείο Reuters είναι τα παρακάτω:
Christoph Weil, οικονομολόγος της Commerzbank

"Αυτή δεν θα είναι η τελευταία υποβάθμιση για την Ελλάδα. Η αγορά έχει ήδη προεξοφλήσει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αναδιαρθρώσει το χρέος της και έτσι οι οργανισμοί αξιολόγησης απλώς τρέχουν πίσω από την αγορά. Η υποβάθμιση δεν θα επηρεάσει τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με την ΕΕ. Η ΕΚΤ έχει ήδη δηλώσει ότι δέχεται όλα τα είδη των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης ως ασφάλεια."

Juergen Michels, οικονομολόγος της Citigroup

"H υποβάθμιση είναι σημάδι πως τα μέτρα που προτείνει ο Επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ Όλι Ρεν στην συνέντευξη του στη Handelsblatt, όπως οι ιδιωτικοποιήσεις και η μείωση των επιτοκίων για το ελληνικά δάνεια, δεν θα εξαλείψουν το πρόβλημα. Το ελληνικό χρέος παραμένει υψηλό και υπάρχει πάντα ο κίνδυνος για «κούρεμα» (haircut). Περιμένουμε, όχι άμεσα, αλλά κατά τα επόμενα έτη, ότι περισσότερα μέτρα θα χρειαστούν, ίσως ακόμη και ένα κούρεμα."

Sarah Carlson, επικεφαλής αναλυτή της MOODY'S στην Ελλάδα

"Κεντρική υπόθεση μας παραμένει ότι η ελληνική κυβέρνηση πρόκειται να επιτύχει τους στόχους του χωρίς να χρειάζεται να επιβάλει τις ζημίες στους πιστωτές."

Πηγή: www.newscode.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...