Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

ΔΗΜ.ΑΡ: Τεράστια προβλήματα εκτέλεσης του προϋπολογισμού

"H δημοσιοποίηση, μόλις σήμερα, του Δελτίου Εκτέλεσης Προϋπολογισμού Φεβρουαρίου αναδεικνύει τα τεράστια προβλήματα της εκτέλεσης του προϋπολογισμού και του 2010 και του 2011, όπως με ιδιαίτερη επιμονή υποστηρίζει η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ".

Αυτό τονίζεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΔΗΜΑΡ για το Δελτίο Εκτέλεσης Προϋπολογισμού Φεβρουαρίου, που μόλις εκδόθηκε και με το οποίο επισημαίνονται τα εξής:

"Και μόνο η ανάδειξη μερικών ενδεικτικών στοιχείων μπορεί να ερμηνεύσει τις πρόσφατες παραιτήσεις στο Υπ. Οικονομικών μπροστά στην προφανή αποτυχία.

Συγκεκριμένα:

-10.2% τα έσοδα, -9.2% τα καθαρά έσοδα, σε σχέση με το 2010.

+3.3% οι δαπάνες, -0.11% οι πρωτογενείς δαπάνες, σε σχέση με το 2010.

Και επιπλέον 4 δις. Ευρώ σε ομόλογα, που δεν υπήρχαν πουθενά στον προϋπολογισμό του 2011, για να πληρωθούν οφειλές!

Αυτό σημαίνει ότι όλα τα μέτρα, οι μεταρρυθμίσεις κλπ είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση των πρωτογενών δαπανών κατά 9 εκατ Ευρώ στα 8.12 δισ του διμήνου! Αυτό είναι το 0.11%!

Και επιπλέον, αν ο προϋπολογισμός του 2011 εκτελεσθεί ΑΚΡΙΒΩΣ όπως προβλεπόταν-δηλαδή και με ανάκαμψη των εσόδων-το έλλειμμα θα φθάσει στα 27.5 δις !

Ερωτήματα γεννώνται εξάλλου και για τα στοιχεία π ου παρουσιάζονται για το κρίσιμο μέγεθος του ελλείμματος. Συγκεκριμένα οι ανακοινώσεις περί ελλείμματος στο 9.6% έγιναν με τα προσωρινά στοιχεία Δεκεμβρίου - απόλυτο νούμερο τότε 21.041 δις Ευρώ (κι αυτό δεν είναι ακριβές γιατί με ΑΕΠ 230 το έλλειμμα θα ήταν 9.13%). Τον Ιανουάριο το νούμερο ανέβηκε στα 23.9 δις. Ευρώ και το τελικό είναι μόλις 24.877δις Ευρώ. Δηλαδή 10.8% (με επιφύλαξη πάντα για το ΑΕΠ των 230 δις Ευρώ που δίνει η ΕΛΣΤΑΤ)".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...