Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

ΔΗΜ.ΑΡ.: "Επιμήκυνση της αποπληρωμής, μείωση επιτοκίων να επιδιώξει η κυβέρνηση"

Αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Αριστεράς αποτελούμενη από το βουλευτή Αχαΐας Νίκο Τσούκαλη και τον υπεύθυνο Οικονομικής Πολιτικής του κόμματος Δημήτρη Χατζησωκράτη, συναντήθηκε σήμερα με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί ο κ. Παπακωνσταντίνου με τα πολιτικά κόμματα προκειμένου να τα ενημερώσει για το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Δημήτρης Χατζησωκράτης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο Υπουργός μας ενημέρωσε για την εξέλιξη των μεγεθών της οικονομίας. Εμείς υπογραμμίσαμε ότι είμαστε αντίθετοι με τις ασκούμενες πολιτικές της κυβέρνησης.

Τονίσαμε ότι υπάρχει και άλλος δρόμος για τη διέξοδο από την πολύπλευρη κρίση

Ο άλλος δρόμος περιλαμβάνει συμφωνία για εφαρμογή αλλαγών που θα στοχεύουν:

- στη δίκαιη κατανομή των βαρών της κρίσης

- στην ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης

- στην αναστροφή της ύφεσης

Οι αλλαγές αυτές πρέπει να εγγυώνται ότι ο έλεγχος του ελλείμματος θα συμβαδίζει με την ανακατανομή υπέρ και όχι σε βάρος της εργασίας .Υποστηρίξαμε ότι μόνο μέσα από μια ενιαία προσπάθεια Ελλάδας -ΕΕ μπορεί να υπάρξει διέξοδος. Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός θα πρέπει να αξιώσουν την επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου, τη μείωση των επιτοκίων και την έκδοση ευρωομολόγου και να αποκρούσουν, με τη διαμόρφωση των απαραίτητων συμμαχιών, τη συνταγματική κατοχύρωση της δημοσιονομικής πειθαρχίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...