Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Απίστευτη κομπίνα με καύσιμα - Στα 1,4 δισ. ευρώ η ζημιά που προκλήθηκε στο Δημόσιο

Στην εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος λαθρεμπορίας καυσίμων προχώρησε η Ασφάλεια Δυτικής Αττικής, το οποίο από τον Ιούλιο όταν και συγκροτήθηκε, μέχρι σήμερα ζημίωσε το Δημόσιο κατά 1.440.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν εννέα άτομα, οκτώ Έλληνες και ένας Πακιστανός, ενώ αναζητείται ένας ακόμα 42χρονος ελληνικής υπηκοότητας.

Υπολογίζεται ότι η σπείρα διακινούσε καθημερινά περίπου 15.000 λίτρα, από τον Ιούλιο που συγκροτήθηκε, ζημιώνοντας το δημόσιο από διαφυγόντες δασμούς με ποσό πάνω από 1.440.000 ευρώ.

Πώς είχαν οργανώσει την κομπίνα

Τα μέλη του κυκλώματος προμηθεύονταν πετρέλαιο ναυτιλίας, το οποίο μετέφεραν με ειδικά διασκευασμένο φορτηγό τύπου ψυγείου, στο εσωτερικό του οποίου υπήρχε μεταλλική δεξαμενή μεταφοράς καυσίμων χωρητικότητας 6.000 λίτρων, σε περίφρακτο χώρο που διέθεταν στην περιοχή Σιντριβάνι Ασπροπύργου.

Στη συνέχεια το αποθήκευαν σε επικαθήμενο βυτιοφόρο όχημα, χωρητικότητας 30.000 λίτρων ή σε πλαστικές δεξαμενές των 1.000 λίτρων και κατόπιν παραγγελιών το μεταφόρτωναν σε τρία διαφορετικά βυτιοφόρα οχήματα και το διέθεταν σε συγκεκριμένα πρατήρια υγρών καυσίμων σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή: | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...