Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Προς συμφωνία συνεργασίας Εθνική - Eurobank

Το ενδεχόμενο μετοχικής συνεργασίας τους εξετάζουν Εθνική Τράπεζα (ΕΤ) και Eurobank, μία κίνηση που αν επιτευχθεί αναμένεται να μεταβάλλει σημαντικά το ελληνικό τραπεζικό τοπίο. Σύμφωνα μάλιστα με τις πρώτες πληροφορίες, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μπαίνει και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (ΤΤ), το οποίο μπορεί να αποτελέσει «προίκα» σε ενδεχόμενη συμφωνία. Μάλιστα, λίγο μετά τις 11 το πρωί οι διαπραγμάτευση των μετοχών και των δύο τραπεζών στο Χρηματιστήριο Αθηνών ανεστάλησαν, καθώς αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις.

Η κίνηση, μάλιστα, φέρεται πως έχει και την υποστήριξη της κυβέρνησης και της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ).

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές τα επιτελεία των δύο τραπεζών εξετάζουν  το ενδεχόμενο μετοχικής συνεργασίας για τη δημιουργία της μεγαλύτερης ελληνικής τράπεζας και βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία.
Και στο παρελθόν οι δύο πλευρές είχαν εξετάσει το ενδεχόμενο αυτό, πλην όμως είχαν στρέψει την προτεραιότητά τους σε άλλες συνεργασίες. Οι πηγές αναφέρουν ότι πιθανή συνεργασία θα αποφέρει σημαντικά οφέλη από τις συνέργιες και θα μειώσει αισθητά τις κεφαλαιακές απαιτήσεις.

Μιλώντας στο in.gr  πηγές από τον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας αρνήθηκαν να διαψεύσουν ή να επιβεβαιώσουν την πληροφορία, λέγοντας πως θα το κάνουν εάν τους ζητηθεί από τις εποπτικές Αρχές. Αντίστοιχες δηλώσεις έκαναν και στελέχη της Eurobank.Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ζήτησε πριν λίγη ώρα από τις δύο τράπεζες διευκρινίσεις αναφορικά με τις σχετικές πληροφορίες που τις φέρουν να βρίσκονται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για μετοχική συνεργασία.

Άλλες πληροφορίες θέλουν τριπλή συγχώνευση Εθνικής - Eurobank και Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, στο οποίο η κάθε τράπεζα κατέχει ποσοστό της τάξεως του 6%. Στην περίπτωση αυτή όμως θα πρέπει να προηγηθεί η ανακεφαλαιοποίηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κάτι που δεν μπορεί να συμβεί πριν την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 31 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...