Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Σοκ στη Wall Street - Ανεστάλη η διαπραγμάτευση της μετοχής της Google

English: Wall Street sign on Wall Street
English: Wall Street sign on Wall Street (Photo credit: Wikipedia)
Σεισμό στη Wall Street προκάλεσαν τα απογοητευτικά οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε η Google η οποία σημείωσε κάθετη πτώση της κερδοφορίας της κατά 20%.

Η είδηση προκάλεσε μαζικές πωλήσεις των μετοχών της εταιρείας και μετέφερε σε «αρνητικό έδαφος» ολόκληρη τη νεοϋορκέζικη κεφαλαιαγορά, έπειτα τέσσερις ημέρες συνεχών κερδοφόρων συνεδριάσεων. Μάλιστα ο πανικός γενικεύθηκε όταν η μετοχή της Google έφτασε να χάνει 11% της αξίας της οπότε και αποφασίστηκε η αναστολή της διαπραγμάτευσής της.

Image representing Google as depicted in Crunc...
Image via CrunchBase
Ειδικότερα η Google ανακοίνωσε για την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου κέρδη 2,18 δισ. δολαρίων ή 9,03 δολαρίων ανά μετοχή. Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 10,65 δολαρίων ανά μετοχή. Μειωμένα ήταν όμως κατά 15% σε σχέση με πέρυσι και τα έσοδα που κατέβαλαν στην εταιρεία οι διαφημιστές.

Σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές αυτή η πτώση είναι ένδειξη ότι τα «εργαλεία» της εταιρείας χάνουν την ελκυστικότητα και την αξία τους για τους διαφημιστές ενώ υπήρξαν επικρίσεις και κατά της διοίκησης της Wall Street η οποία επέτρεψε τα αρνητικά αυτά αποτελέσματα της εταιρείας να ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και όχι μετά την ολοκλήρωσή της.

Πηγή: | iefimerida.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...