Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Εκταμιεύθηκε δόση 250 εκ. για επέκταση της Γραμμής για Πειραιά


Στην εκταμίευση δανείου ύψους 250 εκατ. ευρώ προς την Αττικό Μετρό Α.Ε. προέβη  η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ). 

Το δάνειο χορηγήθηκε με στόχο τη διεκπεραίωση των εργασιών επέκτασης της Γραμμής 3 προς Πειραιά. Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα, από την Αττικό Μετρό. Τα έργα για την επέκταση του Μετρό στον Πειραιά αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί το 2017. Το ποσό των 250 εκατ. ευρώ αποτελεί την α” δόση του συνολικού δανείου, ύψους 450 εκατ. ευρώ. Η εκταμίευση του υπολοίπου ποσού των 200 εκατομμυρίων ευρώ αναμένεται να γίνει μέσα στους επόμενους μήνες και θα εξαρτηθεί από την πρόοδο των έργων.

Υπενθυμίζεται, ότι τον περασμένο Δεκέμβριο είχε γίνει η εκταμίευση 250 εκατομμυρίων ευρώ για τη χρηματοδότηση του Μετρό της Θεσσαλονίκης, ενώ έχει εγκριθεί το αίτημα της Αττικό Μετρό Α.Ε. για πίστωση ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ για την επέκταση του Μετρό της Θεσσαλονίκης προς την Καλαμαριά.

Σε σχετικές δηλώσεις του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Αττικό Μετρό Α.Ε.,Χρήστος Τσίτουρας, τόνισε πως: «Η πραγματοποίηση των ανωτέρω, όπως ακριβώς είχαν προγραμματισθεί και προαναγγελθεί, καταδεικνύει αφενός την εμπιστοσύνη και την ικανοποίηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων απέναντι στο έργο και την τεχνογνωσία της Αττικό Μετρό ΑΕ και αφετέρου την έμπρακτη υποστήριξη της προς την ελληνική οικονομία, καθώς σημαντικά χρηματικά ποσά εκταμιεύονται στην παρούσα οικονομική συγκυρία, ενισχύοντας και την αναπτυξιακή προσπάθεια της πατρίδας μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...