Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία από την Fairfax Financial Holdings

Ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία έδωσε εκ νέου σήμερα Παρασκευή ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της καναδικής Fairfax Financial Holdings Πρέμ Γουάτσα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloοmberg τόνισε πως τα τελευταία 4-5 έτη ήταν ιδιαίτερα δύσκολα για την Ελλάδα, καθώς η οικονομία συρρικνώθηκε και η ανεργία αυξήθηκε, ωστόσο υπογράμμισε πως η εκτίμηση της Fairfax Financial Holdings είναι ότι οι χειρότερες ημέρες έχουν περάσει για την ελληνική οικονομία.

«Πιστεύουμε ότι οι Έλληνες πέρασαν δύσκολες στιγμές αλλά επίσης θεωρούμε ότι ίσως το τούνελ τελειώνει και οι χειρότερες ημέρες έχουν περάσει. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για τις προοπτικές στην Ελλάδα δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην επένδυση 164 εκατ. ευρώ στην Eurobank Properties ο επικεφαλής της Fairfax είπε πως οι προοπτικές ανάπτυξης για την ελληνική εταιρεία αναμένονται ιδιαίτερα σημαντικές τα προσεχή 5-10 έτη.

Σημειώνεται πως η Eurobank Properties θα προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων με τιμή διάθεσης 4,80 ευρώ ανά νέα μετοχή, προκειμένου να αντλήσει περίπου 200 εκατ. ευρώ.

Η Fairfax θα αγοράσει τα Δικαιώματα της Eurobank έναντι συνολικού τιμήματος περίπου 20 εκατ. ευρώ σε μετρητά και θα ασκήσει και τα δικά της δικαιώματα, αυξάνοντας έτσι τη συμμετοχή της στην Eurobank Properties σε περίπου 42% (από περίπου 19% που είναι σήμερα).

Έτσι, στη συγκεκριμένη συναλλαγή η Fairfax θα επενδύσει συνολικά περίπου 164 εκατ. ευρώ.

Μετά από τα παραπάνω, και με την προϋπόθεση ότι όλοι οι άλλοι μέτοχοι της Eurobank Properties θα ασκήσουν τα Δικαιώματά τους, η Eurobank θα κατέχει περίπου το 33,5% της Eurobank Properties.

Η Eurobank και η Fairfax θα συνάψουν συμφωνία μετόχων, η οποία θα επιτρέψει στην Eurobank να διατηρήσει τον έλεγχο της διοίκησης της Eurobank Properties μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020, ενώ η Fairfax θα έχει εκπροσώπηση στο διοικητικό συμβούλιο της Eurobank Properties, καθώς και συνήθη για τέτοιου τύπου συναλλαγές δικαιώματα βέτο. Η συμφωνία αυτή ισχύει υπό την προϋπόθεση ότι η συμμετοχή της Eurobank στη Eurobank Properties παραμένει πάνω από το 20%.





Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...