Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Η Emma Delta επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της να αποκτήσει το 33% των μετοχών του ΟΠΑΠ

Μετά τα δημοσιεύματα των Financial Times που ανέφεραν ότι η αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ βρίσκεται στον αέρα, η Emma Delta, που είναι η μοναδική υποψήφια για την εξαγορά του 33% των μετοχών του ΟΠΑΠ απο το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, με ανακοίνωσή της επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της να αποκτήσει το 33% του οργανισμού.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση

Η Emma Delta επιβεβαιώνει σήμερα ότι παραμένει πλήρως προσηλωμένη στην προσφορά της για την αγορά από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) του 33% των μετοχών στην ΟΠΑΠ Α.Ε., τη μητρική εισηγμένη εταιρεία του Ελληνικού ομίλου.

Η Emma Delta επαναλαμβάνει ότι, σε αντίθεση με πρόσφατες παραπλανητικές δηλώσεις, αναφορές μέσων μαζικής ενημέρωσης και άλλες αβάσιμες εικασίες, δεν επιδιώκει με κανέναν τρόπο να αναμειχθεί ή και να επηρεάσει τις νόμιμες συμβατικές σχέσεις του ΟΠΑΠ, τόσο τις τρέχουσες όσο και τις μέλλουσές, ή τον τρόπο λειτουργίας της επιχείρησης.

Η μόνη ανησυχία της Emma Delta είναι το να διασφαλιστεί ότι το εφαρμοστέο νομικό πλαίσιο που διέπει τις συμβατικές σχέσεις του ΟΠΑΠ, συμπεριλαμβανομένης της ορθής εταιρικής διακυβέρνησης και της διεξαγωγής των εμπορικών συναλλαγών πλήρως με συνήθεις όρους και τιμές αγοράς (arm's length), πρέπει να γίνονται πλήρως σεβαστές και να τηρούνται από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Με προϋπόθεση την τήρηση του προαναφερθέντος νομικού πλαισίου, η Emma Delta είναι έτοιμη να προχωρήσει και να επενδύσει στον ΟΠΑΠ με σκοπό τη δημιουργία μιας βιώσιμης, καλά οργανωμένης επιχείρησης, που θα συμβάλλει στην αναζωογόνηση της ελληνικής οικονομίας.

Σχετικά με την Emma Delta:

Η Emma Delta είναι ένα επενδυτικό σχήμα μεταβλητού κεφαλαίου, (Ιδιωτικό Διεθνές Συλλογικό Επενδυτικό Σχέδιο) ιδρυθέν βάσει των νόμων της Δημοκρατίας της Κύπρου. Αναγνωρισμένο από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου περί Διεθνών Συλλογικών Επενδυτικών Σχεδίων Αρ. 47 (1) του 1999. Οι μετοχές διαχείρισης της Emma Delta ανήκουν στον κ. Jiri Smejc και κ. Γεώργιο Μελισσανίδη. Οι επενδυτές στο ταμείο περιλαμβάνουν: Emma Group, KKCG, ICT Group, J&T Finance Group, τους Έλληνες επιχειρηματίες Δημήτριο και Γεώργιο Μελισσανίδη και τον Έλληνα επιχειρηματία Χρήστο Κοπελούζο.

Η προσφορά της Emma Delta για το 33% των μετοχών του ΤΑΙΠΕΔ στον ΟΠΑΠ έγινε δεκτή στις αρχές Μαΐου από το ΤΑΙΠΕΔ. Η προσφορά της Emma Delta ανέρχεται σε περίπου € 652 εκατομμύρια. Ως μέρος της συμφωνίας, η Ελληνική Δημοκρατία / το ΤΑΙΠΕΔ θα λάβει επίσης € 60.000.000 ως μέρισμα. Η υπογραφή και η ολοκλήρωση της συναλλαγής υπόκειται σε ρυθμιστικές εγκρίσεις.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...