Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Έλληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» 2011

Ernst & Young board close to Time Square in Ne...Image via WikipediaΗ Ernst & Young στα πλαίσια του διαγωνισμού Έλληνας “Επιχειρηματίας της Χρονιάς» 2011 αναζητά, για μια ακόμη φορά, ανάμεσα στους πιο καταξιωμένους Έλληνες επιχειρηματίες, να βραβεύσει αυτόν που ξεχωρίζει για τις επιδόσεις, το καινοτόμο πνεύμα και την αναπτυξιακή του δυναμική, καθώς και για το υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης. Ο νικητής του διαγωνισμού θα βραβευθεί σε μια λαμπρή τελετή, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Δεκέμβριο του 2011 στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, ενώ θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει στο διαγωνισμό “World Entrepreneur Of The Year” που θα πραγματοποιηθεί στο Μonte Carlo το 2012, και να ζήσει τη μοναδική εμπειρία ενός θεσμού παγκόσμιας εμβέλειας, εκπροσωπώντας την Ελλάδα και το ελληνικό επιχειρηματικό πνεύμα.

Η ανεξάρτητη Κριτική Επιτροπή, η οποία και επιλέγει το νικητή, θα αποτελείται και φέτος από διακεκριμένους και υψηλού κύρους εκπροσώπους του επιχειρηματικού, ακαδημαϊκού και δημοσιογραφικού χώρου, υπό την προεδρία του κυρίου Οδυσσέα Κυριακόπουλου, Προέδρου της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε. Τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής είναι οι κ.κ.: Νικόλαος Εμπέογλου, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου της Εμπορικής Τράπεζας και Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου του ALBA Graduate Business School, Βασίλειος Κάτσος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Pharmathen S.A. και Έλληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» 2008, Σωκράτης Λαζαρίδης, Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών και Διευθύνων Σύμβουλος των Εταιρειών του Ομίλου Ελληνικά Χρηματιστήρια, Γεώργιος Μυλωνάς, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Αλουμύλ Μυλωνάς – Βιομηχανία Αλουμινίου Α.Ε., Ιωάννα Παπαδοπούλου, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Παπαδόπουλος Ε.Ι.Α.Ε., Μπάμπης Παπαδημητρίου, Δημοσιογράφος, Γρηγόρης Πραστάκος, Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιωάννης Στουρνάρας, Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).

Δικαίωμα συμμετοχής έχει κάθε ιδιοκτήτης ή μέτοχος μιας ελληνικής ιδιωτικής επιχείρησης, ο οποίος είναι ο βασικός υπεύθυνος για την απόδοση της και αποτελεί ανώτατο, ενεργό στέλεχος της διοίκησής της. Οι συμμετέχοντες θα αξιολογηθούν από την Κριτική Επιτροπή με βάση τα ακόλουθα κριτήρια: την οικονομική απόδοση, το επιχειρηματικό πνεύμα, το στρατηγικό προσανατολισμό και τη διεθνή παρουσία, το μοντέλο διοίκησης, την καινοτομία και τον κοινωνικό αντίκτυπο.

Ο Παναγιώτης Παπάζογλου, Διευθύνων Σύμβουλος της Ernst & Young Ελλάδος, σχολιάζει: «Πιστεύουμε ότι ο θεσμός αυτός αποτελεί αναγνώριση της πολύτιμης συνεισφοράς των Ελλήνων επιχειρηματιών στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, ενώ παράλληλα, αναδεικνύει «φωτεινά» παραδείγματα Ελλήνων επιχειρηματιών, που παρά τις όποιες προκλήσεις, κατάφεραν να επιτύχουν και να διακριθούν, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό».

Λήξη υποβολής υποψηφιοτήτων: 29 Ιουλίου 2011

Η πρώτη βράβευση του «Entrepreneur Οf Τhe Year» πραγματοποιήθηκε στις Η.Π.Α. το 1986 και φέτος συμπληρώνει 25 χρόνια. Σήμερα διεξάγεται σε περισσότερες από 140 πόλεις στις πέντε ηπείρους, και αποτελεί μοναδικό στο είδος του θεσμό παγκόσμιας εμβέλειας. Είναι ενδεικτικό ότι επιχειρήσεις 50 και πλέον νικητών του θεσμού έχουν εισαχθεί στο NASDAQ 100. Στην Ελλάδα, ο πιο πρόσφατος διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 2008 με νικητή το Βασίλειο Κάτσο, Πρόεδρο της «Pharmathen S.A.». Αξίζει να σημειωθεί, ότι η νικήτρια του φετινού «World Entrepreneur Of The Year” Olivia Lum, Πρόεδρος και Διευθύνουσα σύμβουλος ομίλου της Hyflux Limited από τη Σιγκαπούρη, βραβεύτηκε πριν λίγες ημέρες στο Monte Carlo, για το επιχειρηματικό της πνεύμα και τη σημαντική συνεισφορά της δουλειάς της στην τομέα της υγείας και την κοινωνία γενικότερα. Ίδρυσε την επιχείρησή της το 1989 ξεκινώντας με δύο υπαλλήλους, και σήμερα απασχολεί περισσότερους από 2.300 με δραστηριότητες στη Νοτιοανατολική Ασία, την Κίνα, την Ινδία, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό και τη διαδικασία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής, παρακαλώ επικοινωνήστε με τον Ευάγγελο-Μάξιμο Σκοπελίτη,

στο τηλέφωνο 210 28 86 419, evangelos-maximos.scopelitis@gr.ey.com

ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.eoy.gr.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...