Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Πιθανή η ολοκλήρωση περιβαλλοντικής μελέτης για τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη

Την ελπίδα πως το υπουργείο Περιβάλλοντος και Υδάτων της Βουλγαρίας θα δημοσιοποιήσει έως τα τέλη Ιουνίου την οριστική εκτίμησή του για τη μελέτη της επίδρασης του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη στο περιβάλλον, εκφράζει, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Στάνταρτ» της Σόφιας ο πρέσβης της Ρωσίας στη Σόφια, Γιούρι Ισακόφ.
Αφού υπενθυμίζει ότι η διεθνής εταιρεία σχεδιασμού και κατασκευής του μεγάλου έργου «Trans Balkan Pipeline» κατέθεσε τον περασμένο Μάιο την τελική εκδοχή της μελέτης, ύστερα από επιπρόσθετες έρευνες εμπλουτισμού και συμπλήρωσης της μελέτης με καινούργια στοιχεία, με γνώμονα την εξασφάλιση των υψηλότερων δυνατών απαιτήσεων και προδιαγραφών για την προστασία του περιβάλλοντος, που έκαναν οι ειδικοί της εταιρείας κατόπιν σχετικού αιτήματος του βουλγαρικού υπουργείου, ο Ρώσος διπλωμάτης διαβεβαιώνει ότι οι πετρελαϊκές εταιρείες της χώρας του, «Transneft», Rosneft», «Gazpromneft» θα εκτελέσουν τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει σχετικά με την τροφοδοσία του αγωγού με πρώτη ύλη.
Αναφερόμενος στην πορεία του αγωγού φυσικού αερίου «South Stream», ο πρέσβης Ισακόφ επισημαίνει ότι προς το 2018 προβλέπεται, μέσω του αγωγού να μεταφέρονται 63 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα αερίου το χρόνο, «που θα αποτελέσουν ουσιαστική συμβολή στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης», όπως χαρακτηριστικά είπε.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...