Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

183.000 «λουκέτα» σε επιχειρήσεις και απώλεια 250.000 θέσεων εργασίας έως το καλοκαίρι του 2012

Τη λήψη άμεσων μέτρων ζητά ο Λευτέρης Αυγενάκης

Να ληφθούν άμεσα μέτρα για την στήριξη των επαγγελματιών και την τόνωση της αγοράς, προκειμένου να αποφευχθούν τα χιλιάδες νέα «λουκέτα» και οι δεκάδες χιλιάδες νέοι άνεργοι, ζητά ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, επισημαίνοντας την κρισιμότητα της κατάστασης.

Ειδικότερα, ο κ. Αυγενάκης αναφέρει στο έγγραφό του εισαγωγικά ότι «κατά τη δεδομένη χρονική στιγμή, οι ελληνικές επιχειρήσεις, όπως και τα ελληνικά νοικοκυριά, βρίσκονται σε ιδιαιτέρως δύσκολη οικονομικά θέση, καθώς ο τζίρος των επιχειρήσεων βαίνει διαρκώς μειούμενος και η ύφεση λαμβάνει διαστάσεις ανεξέλεγκτες». Προσθέτει δε ότι «σύμφωνα μάλιστα με τις αναλυτικές προβλέψεις της Γενικής Συνομοσπονδίας Εμπόρων - Βιοτεχνών Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), μέχρι το καλοκαίρι του 2012 αναμένεται να κλείσουν 183.000 επιχειρήσεις γεγονός που συνεπάγεται ότι θα χαθούν 250.000 θέσεις εργασίας. Μάλιστα, υπογραμμίζεται ότι από τις 183.000 επιχειρήσεις που εκτιμάται ότι θα κλείσουν μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, οι 100.000 θα βάλουν «λουκέτο» έως το τέλος του 2011».
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...