Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Κλείνει το εργοστάσιο χαρτοποιίας στην Πάτρα η SCA Hellas


Το κλείσιμο του εργοστασίου χαρτοποιίας στην Πάτρα αποφάσισε η εταιρεία SCA Hellas μετά την ανεπιτυχή της προσπάθεια να επαναδιαπραγματευτεί νέους όρους στη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

"Ως εκ τούτου, οι μέτοχοι της SCA Hellas, δυστυχώς δεν έχουν άλλη εναλλακτική από το να προσφέρουν σε όλους τους εργαζομένους της SCA Hellas ένα πακέτο εθελουσίας αποχώρησης με σημαντικά οφέλη και να κλείσουν το εργοστάσιο χαρτοποιίας στην Πάτρα" αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Όπως επισημαίνεται, λαμβάνοντας υπόψη τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα και προκειμένου να διατηρήσει τη θέση της στην αγορά, η εταιρεία προχωρά σε οργανωτικές αλλαγές, ώστε να είναι σε θέση να προσαρμοστεί στην τρέχουσα κατάσταση και να εξασφαλίσει τη βιώσιμη παρουσία της στην ελληνική αγορά. "Αυτά τα μέτρα είναι αναγκαίο να ληφθούν, ώστε η εταιρεία να παραμείνει βιώσιμη, ανταγωνιστική και σε θέση να παράγει προϊόντα άριστης ποιότητας με όσο το δυνατό χαμηλότερο κόστος για τους πελάτες και τους καταναλωτές" τονίζεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση το πλάνο εθελουσίας εξόδου έχει σχεδιαστεί ώστε να προσφέρει στους εργαζόμενους σημαντικά υψηλότερες αποζημιώσεις, από αυτές που προβλέπει η ελληνική νομοθεσία, και ολοκληρωμένες υπηρεσίες επανατοποθέτησης, καθώς και ιδιωτική ασφαλιστική κάλυψη για θέματα υγείας μέχρι και τις 31.12.2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...