Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Τράπεζα Πειραιώς: «Πρωταθλητής» στις εξαγορές και συγχωνεύσεις


Με νέο λογότυπο λειτουργεί πλέον η Geniki Bank.


Με νέο λογότυπο λειτουργεί πλέον η Geniki Bank, μετά την ένταξή της στον όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς και την αποχώρηση της Societe Generale από το μετοχικό της κεφάλαιο στα τέλη του 2012.
H Geniki Τράπεζα λειτουργεί ως μέλος του Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς και διαθέτει σήμερα δίκτυο 104 καταστημάτων.

Εξάλλου, η τραπεζική αγορά βρίσκεται σε αναμονή σχετικά με τις ανακοινώσεις που αφορούν τις εν εξελίξει συζητήσεις της Τράπεζας Πειραιώς για την απόκτηση της Millennium Bank στην Ελλάδα.

Εφόσον ολοκληρωθεί τελικά η ένταξη της Millennium Bank στο δυναμικό της, ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς αναδεικνύεται σε πρωταθλητή εξαγορών και απορροφήσεων τραπεζών στη διάρκεια της τελευταίας 15ετίας όσον αφορά τον αριθμό των κινήσεων.

Ειδικότερα, το 1998 η Τράπεζα Πειραιώς προχώρησε στην απορρόφηση των εργασιών τής τράπεζας Chase Manhattan στην Ελλάδα, στην εξαγορά της Τράπεζας Μακεδονίας-Θράκης και της μικρής εξειδικευμένης Τράπεζας Credit Lyonnais Hellas. Στις αρχές του 1999 προχώρησε στην απόκτηση του ελέγχου, μιας ακόμη τράπεζας, της Τράπεζας Χίου καθώς και στην απορρόφηση των εργασιών της τράπεζας National Westminster Bank PLC στην Ελλάδα.

Τον Ιούνιο του 2000 πραγματοποίησε την ενοποίηση των τραπεζικών δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα, μέσω της απορρόφησης των εμπορικών Τραπεζών Μακεδονίας-Θράκης και Χίου, δημιουργώντας μία από τις τρεις μεγαλύτερες ιδιωτικές Τράπεζες στην Ελλάδα. To 2002, η Τράπεζα Πειραιώς απέκτησε τον έλεγχο της Ελληνικής Τράπεζας Βιομηχανικής Ανάπτυξης (ΕΤΒΑbank) ενώ η απορρόφησή της από την Τράπεζα Πειραιώς ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο 2003.

Στα τέλη Ιουλίου 2012 η Τράπεζα Πειραιώς απόκτησε το «υγιές» τμήμα της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος (επιλεγμένα στοιχεία ενεργητικού και παθητικού).

Τρεις μήνες αργότερα η Τράπεζα Πειραιώς υπέγραψε συμφωνία με τη Societe Generale για την απόκτηση του συνολικού ποσοστού συμμετοχής (99%) της τελευταίας στη Γενική Τράπεζα.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...