Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Η Ιερά Μονή Κύκκου μπλόκαρε πώληση ακινήτου του ελληνικού Δημοσίου στη Κύπρο

Ο νέος πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιος Σταυρίδης

Μπλοκάρει η πώληση από το ΤΑΙΠΕΔ του ακινήτου του ελληνικού Δημοσίου στη Λευκωσία, έπειτα από απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου της Κυπριακής πρωτεύουσας, κατόπιν αγωγής που κατέθεσε η Ιερά Μονή Κύκκου.

Πρόκειται για ακίνητο που πωλείται με ελάχιστη τιμή τα πέντε εκατ. ευρώ στο πλαίσιο του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ για την εκποίηση έξι συνολικά ακινήτων που έχει το Δημόσιο στο εξωτερικό (Λονδίνο, Βελιγράδι, Βρυξέλλες, Λιουμπλιάνα, Τασκένδη. Λευκωσία).

Σαν αποτέλεσμα της αγωγής το δικαστήριο εξέδωσε προσωρινή διαταγή που απαγορεύει τη πώληση του συγκεκριμένου ακινήτου, επιφάνειας 8.000 τ.μ. το οποίο και βρίσκεται στην περιοχή Κύκκος, στο Δήμο Έγκωμης, στην καλύτερη τοποθεσία της Λευκωσίας.

Η απόφαση απαγορεύει την πώληση του ακινήτου είτε μέχρι να ανακληθεί η παραπάνω διαταγή από το δικαστήριο είτε μέχρι να τελεσιδικήσει η αγωγή.

Η Ιερά Μονή Κύκκου στρέφεται κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας και διεκδικεί την επιστροφή του ακινήτου επειδή, «σύμφωνα με όσα επικαλείται στην αγωγή της, η τελευταία δήθεν παραβίασε κάποιο όρο που είχε θέσει η ενάγουσα όταν της πώλησε και της μεταβίβασε το εν λόγω ακίνητο».

Το συγκεκριμένο ακίνητο θεωρείται «φιλέτο» καθώς βρίσκεται σε κεντρική περιοχή, κοντά σε υπουργεία, δύο πανεπιστήμια, πρεσβείες και γραφεία πολλών εταιρειών.

Η προθεσμία για την κατάθεση προσφορών για τα έξι ακίνητα λήγει στις 19 Μαρτίου. Η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε πως «θα σεβαστεί την Κυπριακή Δικαιοσύνη και δεν πρόκειται να μεταβιβάσει το εν λόγω ακίνητο εάν δεν αρθεί προηγουμένως η ανωτέρω διάταξη του Επαρχιακού Δικαστηρίου της Λευκωσίας».

Στις 19 Μαρτίου θα υποβληθούν προσφορές και για τα ακίνητα σε Λονδίνο, Βρυξέλλες, Βελιγράδι, Λιουμπλιάνα και Τασκένδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...