Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Αποχωρεί από την Ελλάδα η Michelin

Με ανακοίνωση του γενικού διευθυντή της εταιρίας, David Jean, η εταιρία προτίθεται να βάλει λουκέτο στην θυγατρική της, η οποία δραστηριοποιούνταν στη χώρα μας για 34 χρόνια. Η γαλλική εταιρία κατασκευής και διάθεσης ελαστικών διατηρούσε υποκατάστημα εξαγωγών από το 1950, το οποίο από τις αρχές του νέου έτους θα υπάγεται σε μια άλλη θυγατρική με έδρα το Βουκουρέστι. Το παραπάνω συμβαίνει στα πλαίσια αναδιάρθρωσης των θυγατρικών της.
Σύμφωνα με πληροφορίες του έθνους ο γενικός διευθυντής απέστειλε επιστολή στους εξουσιοδοτημένους εμπόρους στην οποία γνωστοποιούσε τις επικείμενες αλλαγές στην διοικητική οργάνωση της εταιρίας στην κεντρική και νότια Ευρώπη.

Η Michelin μετράει 34 χρόνια παρουσίας στην χώρα μας. Από το 1950 μέχρι το 1969 ως εταιρία εξαγωγών ελαστικών με υποκατάστημα στην Αθήνα ενώ το 1969 ιδρύθηκε η Michelin Ελλάδας και έλαβε τη νομική μορφή που έχει σήμερα το 1978, ως ανώνυμη εταιρία.

Προμηθεύει την αγορά με ελαστικά για αυτοκίνητα, φορτηγά, μοτοσικλέτες και βιομηχανική και χωματουργικά μηχανήματα ενώ απασχολεί πάνω από 110.000 εργαζόμενους ανά τον κόσμο και παράγει 116εκ. Ελαστικά. Δραστηριοποιείται σε 170 χώρες και διατηρεί μονάδες παραγωγής σε 18.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...