Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Η Alpha Bank ανάγκασε τη Λαϊκή να αλλάξει και πάλι όνομα


Σε αλλαγή του διακριτικού της τίτλου για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες αναγκάζεται να προχωρήσει η Cyprus Popular Bank ύστερα από δικαστική διένεξη με την Alpha Bank.

Συγκεκριμένα, θα πρέπει μέχρι τις 19 Μαρτίου να έχει «κατεβάσει» τις ταμπέλες με το λογότυπο της Laiki Bank, που πριν από λίγο καιρό είχε αντικαταστήσει το «Marfin Egnatia Bank».

Σύμφωνα με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου της Cyprus Popular Bank, το υποκατάστημα στην Ελλάδα μετονομάζεται σε CPB BANK.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την κρατικοποίησή της και την απώλεια ελέγχου της Marfin Egnatia από τη Marfin Investment Group (MIG), η διοίκηση που τοποθέτησε το κυπριακό δημόσιο αποφάσισε τη μετονομασία της σε Laiki Bank.

Ωστόσο, τα δικαιώματα για το συγκεκριμένο όνομα ανήκαν στην Alpha Bank, από την εποχή που είχε εξαγοράσει την Ιονική.

Η Alpha Bank προσέφυγε εναντίον της Λαϊκής για τη χρησιμοποίηση του συγκεκριμένου λογότυπου.

Ως αποτέλεσμα, το Διοικητικό Συμβούλιο της κυπριακής τράπεζας αποφάσισε την περαιτέρω αλλαγή του διακριτικού τίτλου του Υποκαταστήματος από  LAIKI BANK σε CPB BANK.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η μετονομασία δεν συνιστά οποιαδήποτε αλλαγή στο ιδιοκτησιακό ή και στο νομικό καθεστώς της τράπεζας και του υποκαταστήματός της και δεν επηρεάζει κατ΄ ουδένα τρόπο τις συναλλαγές της τράπεζας με τους πελάτες της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αλλαγή στα καταστήματα θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως και τις 19 Μαρτίου.

Φήμες για πώληση της Επενδυτικής

Εν τω μεταξύ έντονη είναι η φημολογία την Τρίτη ότι η Cyprus Popular Bank συζητά με ενδιαφερόμενους αγοραστές για την πώληση της θυγατρικής της στην Ελλάδα Επενδυτικής Τράπεζας.

Αν και ο κυπριακός όμιλος με επίσημη ανακοίνωση στο χρηματιστήριο επισημαίνει ότι στο παρόν στάδιο δεν υπάρχει οτιδήποτε προς δημοσιοποίηση, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πιθανό τις επόμενες ημέρες να επισημοποιηθεί το deal.

Τραπεζικές πηγές σημειώνουν ότι η Επενδυτική Τράπεζα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν «όχημα» λόγω της άδειας λειτουργίας που διαθέτει στην εγχώρια αγορά, για την είσοδο στο σύστημα νέων παικτών.

Οι ίδιοι κύκλοι υπογραμμίζουν ότι στο πλαίσιο αυτό μπορεί να παίξει ρόλο στη διαδικασία συγκέντρωσης της αγοράς, μέσω της αναδιάρθρωσης των μικρότερων τραπεζών.

Την Τρίτη κυκλοφόρησε σενάριο που δεν έχει ωστόσο επιβεβαιωθεί, ότι το ενδιαφέρον του για την απόκτηση της Επενδυτικής Τράπεζας έχει εκφράσει ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Απόστολος Ταμβακάκης.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...