Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

«Χαράτσι» σε υπόγειες δεξαμενές πρατηρίων(;)


Παρέμβαση του Λευτέρη Αυγενάκη.
Στην επιβολή Ενιαίου Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Επιφανειών από τη ΔΕΗ, σε υπόγειες δεξαμενές πρατηρίων υγρών καυσίμων, αναφέρεται σε κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα, ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης.

Το ειδικό τέλος, που προβλέπεται με το Ν. 4021/2011, επιβάλλεται στις ηλεκτροδοτούμενες για οικιστική ή εμπορική χρήση, δομημένες επιφάνειες των ακινήτων που υπάγονται κατά την 17η Σεπτεμβρίου 2011, για το έτος 2011, στο τέλος ακίνητης περιουσίας. Ο προσδιορισμός της χρήσης της ηλεκτροδοτούμενης επιφάνειας λαμβάνεται από το πεδίο του Κωδικού Χρήσης Τιμολογίου.

Για τον υπολογισμό του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε., τα στοιχεία που αφορούν την ηλεκτροδοτούμενη δομημένη επιφάνεια, δηλαδή το εμβαδόν της δομημένης επιφάνειας, το ύψος της τιμής ζώνης και η παλαιότητα του ακινήτου, λαμβάνονται υπόψη όπως αυτά έχουν αποτυπωθεί, σύμφωνα με τα στοιχεία των δήμων, και καταχωρηθεί στη βάση πληροφοριών του Διαχειριστή Δικτύου της Δ.Ε.Η.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο Λευτέρης Αυγενάκης «υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες έχει επιβληθεί Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. σε πρατήρια υγρών καυσίμων, όχι μόνο για την αίθουσα, αλλά το στέγαστρο, και τις υπόγειες δεξαμενές. Οι υπόγειες όμως δεξαμενές δεν θεωρούνται ηλεκτροδοτούμενες δομημένες επιφάνειες».

Τέλος, ο Ηρακλειώτης Βουλευτής ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό την απαλλαγή των υπογείων δεξαμενών υγρών καυσίμων από την επιβολή Ε.Τ.Η.Δ..Ε. δεδομένου ότι οι υπόγειες δεξαμενές δεν θεωρούνται δομημένες ηλεκτροδοτούμενες επιφάνειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...