Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013

Προβόπουλος: Σε ανάπτυξη η οικονομία το 2014

Η ελληνική οικονομία το 2014 θα εισέλθει σε τροχιά ανάπτυξης και «ήδη οι αγορές δείχνουν να το αντιλαμβάνονται αυτό» τόνισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, από την Αλβανία στο πλαίσιο του εβδόμου Ελληνοαλβανικού Φόρουμ.


Ο κ. Προβόπουλος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την «εντυπωσιακή» όπως τη χαρακτήρισε αναδιάρθρωση του τραπεζικού κλάδου, υποστηρίζοντας ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα μετά την θύελλα που πέρασε είναι πλέον καλά κεφαλαιοποιημένο και ανακτά την ανταγωνιστικότητα του.


Είπε ακόμα ότι η παρουσία των ελληνικών τραπεζών στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη συνιστά στρατηγική επιλογή που συνδέεται με τις μακροπρόθεσμες προοπτικές της ευρύτερης περιοχής.

Προσέθεσε, ωστόσο, ότι η παρουσία αυτή θα πρέπει να συνδυαστεί με κάποιες συγχωνεύσεις, ώστε οι ελληνικές τράπεζες να αποκτήσουν μερίδια αγοράς που να υποστηρίζουν την αποτελεσματικότητα και την κερδοφορία τους.
http://ysterografa.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...