Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

ΔΕΗ : Καμία νέα ευρω-απόφαση για τιμολόγηση προς Αλουμίνιον

“Πέραν της Απόφασης, που έλαβε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Ιούλιο του 2011 - κρίνοντας ως παράνομη κρατική ενίσχυση το προνομιακό τιμολόγιο που η ΔΕΗ είχε αναγκασθεί να εφαρμόζει για την Αλουμίνιον την περίοδο 2007/2008 και διατάσσοντας την έντοκη ανάκτησή της - δεν έχει ληφθεί οποιαδήποτε άλλη απόφαση σε ευρωπαϊκό επίπεδο που να αφορά το θέμα της τιμολόγησης από τη ΔΕΗ της εν λόγω εταιρείας”.


Αυτό αναφέρει η ΔΕΗ σε ανακοίνωσή της, διαψεύδοντας δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έθεσε στο αρχείο προσφυγή της ΔΕΗ κατά της απόφασης της ΡΑΕ του Μαΐου του 2012, που όριζε προσωρινή τιμή πώλησης της ηλεκτρικής ενέργειας στην εταιρεία ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, "από τον Ιούνιο του 2013, ως αποτέλεσμα της έγγραφης επικοινωνίας ανάμεσα στη ΔΕΗ και τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διαπιστώθηκε ότι - με δεδομένο τον προσωρινό χαρακτήρα της τιμής, που είχε ορίσει η ΡΑΕ, και τον αναμενόμενο εντός των αμέσως προσεχών μηνών καθορισμό οριστικής τιμής ηλεκτρικής ενέργειας - η έκδοση τυπικής απόφασης επί της καταγγελίας δεν κρινόταν απαραίτητη στο στάδιο εκείνο".

news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...