Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013

ΔΗΜΑΡ: Κατανοούμε γιατί η ΔΕΗ κατήγγειλε στη σύμβαση με την Αλουμίνιον

Με ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ αναφέρει ότι κατανοεί πλήρως την διοίκηση της ΔΕΗ, η οποία αποφάσισε να καταγγείλει από τις 18 Νοεμβρίου τη συμβατική σχέση με την Αλουμίνιον Α.Ε καθώς καλείται να την προμηθεύει ρεύμα με τιμή κάτω του κόστους και καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες για την επίλυση του ενεργειακού ζητήματος.


«Η ΔΗΜΑΡ θεωρεί τουλάχιστον αδικαιολόγητη την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία η ΔΕΗ καλείται να προμηθεύει ηλεκτρική ενέργεια στην Αλουμίνιο ΑΕ, σε τιμή πολύ κάτω του κόστους (36,6€/MWh, στο ήμισυ του μεσοσταθμικού) και με αναδρομική επιβάρυνση 109 εκατ. €.» αναφέρεται στην ανακοίνωσή της.

Επίσης τονίζει ότι κατανοεί πλήρως την διοίκηση της ΔΕΗ, που ομοφώνως για τον λόγο αυτό αποφάσισε να καταγγείλει τη σχετική σύμβαση και να αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να αποτρέψει μία μεγάλη ζημιά του ελληνικού δημοσίου, ως βασικού μετόχου.

«Η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει πρωτοβουλίες για την επίλυση του ενεργειακού ζητήματος, όχι όμως σε βάρος της ΔΕΗ μέσα από το αυξανόμενο κόστος εξαιτίας των στρεβλώσεων στην αγορά ενέργειας και των αυξημένων φόρων, αλλά με δίκαιο επιμερισμό και προάσπιση των συμφερόντων όλων των καταναλωτών» αναφέρει η ΔΗΜΑΡ, ενώ για τη ΡΑΕ λέει ότι οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της, προστατεύοντας το δημόσιο συμφέρον και τον υγιή ανταγωνισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...