Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τακτοποίηση οφειλών προς ΟΑΕΕ

Διαβάστε όσα ανακοίνωσε σχετικά ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου στη Βουλή


Ρυθμίσεις προκειμένου να ενταχθούν με ευνοϊκότερους όρους περισσότεροι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ σε τακτοποίηση των οφειλών τους ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου στη Βουλή. 


Πέραν αυτών, ο υφυπουργός σημείωσε ότι σε νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα έρθει το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν διατάξεις ώστε – υπο όρους - να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ειδικές κατηγορίες οφειλετών όπως έγκυες ή ασθενείς.


Πιο αναλυτικά, ο κ. Κεγκέρογλου απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της κυρίας Ραχήλ Μακρή (ΑΝΕΛΛ) είπε ότι οι προϋποθέσεις ένταξης σε ρύθμιση οφειλών που ισχύουν για όσους χρωστούν έως 5.000 ευρώ θα διευρυνθούν προκειμένου να περιλάβουν και όσους χρωστούν έως 10.000 ευρώ και εξήγησε «αποτελεί πολιτική απόφαση να φύγει η φορολογική ενημερότητα για 5.000 και 10.000 ευρώ οφειλές. Αυτό το πλήθος δικαιολογητικών να μην υπάρχει».

Σημείωσε ότι η δεύτερη πρωτοβουλία του υπουργείου θα προβλέπει μηνιαίες εισφορές προς ΟΑΕΕ και όχι 2μηνες «ώστε να είναι πιο αντιμετωπίσιμο το ποσό πληρωμής».

Επιπροσθέτως, είπε ότι θα έρθει «μείωση κατά 2 κλιμάκια των ασφαλιστικών εισφορών έτσι ώστε όσοι έχουν 2 χρόνια εισφορές με την μείωση κλιμακίων να πληρώνουν στο ύψος των τρεχουσών…» Τέλος, είπε ότι τις επόμενες εβδομάδες και ενδεχομένως πριν τα Χριστούγεννα, θα κατατεθεί νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...