Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου 2013

Υπερδιευθύνσεις στις τράπεζες για τα «κόκκινα» δάνεια - Συμφωνία Προβόπουλου-Τρόικα


Σε συμφωνία για το θέμα τη διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων ( που υπερβαίνουν πλέον το 30% των χορηγήσεων), μέσω ειδικών «υπερδιευθύνσεων» που θα συσταθούν στα πιστωτικά ιδρύματα, κατέληξε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος με τους επικεφαλής της Τρόικα. Οι ειδικές αυτές διευθύνσεις θα έχουν και την αποκλειστική αρμοδιότητα των «κόκκινων» δανείων.

Σύμφωνα με  πηγές της ΤτΕ, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα με τη τρόικα να δίνει «ψήφο εμπιστοσύνης στον Γιώργο Προβόπουλο (η θητεία του οποίου λήγει τον Ιούνιο).


Η Τρόικα εξέφρασε την ικανοποίησή της για την επιστροφή των 300 εκατ. ευρώ των bad banks στο ΤΧΣ, ποσό που θα προστεθεί στα 10 δισ. ευρώ κεφαλαίων που έχει ως αποθεματικό το Ταμείο. Παράλληλα αναφέρθηκε ότι η ΤτΕ έχει καλό track record στην ολοκλήρωση των μνημονιακών υποχρεώσεών της.

 Η διοίκηση της ΤτΕ ενημέρωσε τους εκπροσώπους των δανειστών ότι στις 30 Νοεμβρίου η Black Rock θα παραδώσει τα αποτελέσματα του διαγνωστικού ελέγχου που πραγματοποίησε στα δανειακά χαρτοφυλάκια των ελληνικών τραπεζών και τα αποτελέσματα θα δημοσιοποιηθούν από την Τράπεζα της Ελλάδος στα μέσα Δεκεμβρίου.

Όσον αφορά τις συνεταιριστικές τράπεζες οι ίδιες πληροφορίες φέρουν την Τρόικα πρόθυμη να δώσει μία ακόμη παράταση μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αύξησης κεφαλαίου που έχουν δρομολογήσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...