Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2013

Μέχρι τις 8 Μαρτίου οι διορθώσεις στο Ε9

Προθεσμία για περίπου 5.000.000 φορολογούμενους


Η δυνατότητα αυτή παρέχεται μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής «περιουσιολόγιο», του συστήματος ΤΑΧΙSnet


Προθεσμία μέχρι τις 8 Μαρτίου 2014 έχουν περίπου 5.000.000 φορολογούμενοι για να διορθώσουν τυχόν λάθη ή παραλείψεις στις δηλώσεις στοιχείων ακινήτων (Ε9) που υπέβαλαν ηλεκτρονικά για το έτος 2011. 


Η δυνατότητα αυτή παρέχεται μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής «περιουσιολόγιο», του συστήματος ΤΑΧΙSnet, που έχει τεθεί σε λειτουργία για την υποβολή των δηλώσεων Ε9 και την ηλεκτρονική ενημέρωση των φορολογουμένων σχετικά με την περιουσιακή τους κατάσταση και την εκκαθάριση του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας.

Με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη, ορίζεται ότι διορθώσεις θα γίνουν μέσω της της ηλεκτρονικής εφαρμογής του «περιουσιολογίου», από την οποία έχουν ήδη εκδοθεί και αναρτηθεί περίπου 5.000.000 μηδενικά εκκαθαριστικά σημειώματα Φόρου Ακίνητης Περιουσίας του έτους 2011 για ισάριθμα φυσικά πρόσωπα απαλλασσόμενα από τον Φ.Α.Π. λόγω του ότι η αντικειμενική αξία των κτισμάτων και των εντός σχεδίων πόλεων οικοπέδων που κατείχαν την 1η-1-2011 ήταν χαμηλότερη των 200.000 ευρώ.

Σύμφωνα, ειδικότερα, με την απόφαση του υφυπουργού:

1) Αν δεν προκύπτει φόρος για καταβολή, ο υπόχρεος λαμβάνει γνώση της περιουσιακής του κατάστασης και της φορολογητέας αξίας της ακίνητης περιουσίας του αποκλειστικά με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας, μέσω του διαδικτύου, στο διαδικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) www.gsis.gr και στην εφαρμογή «Υποβολή δήλωσης Ε9»-«περιουσιολόγιο» στην οποία αναρτώνται τα εκκαθαριστικά σημειώματα – δηλώσεις του οικείου έτους.

Τα εκκαθαριστικά σημειώματα της περίπτωσης αυτής, τα οποία είναι μηδενικά, επέχουν θέση δήλωσης Φ.Α.Π. και εκτυπώνονται αποκλειστικά από τον υπόχρεο.

2) Πρόσβαση στην εφαρμογή έχει κάθε φυσικό πρόσωπο, το οποίο και απαιτείται να είναι ενεργός χρήστης των υπηρεσιών του Taxisnet.

3) Σε περίπτωση διαφωνίας του φορολογούμενου με τα στοιχεία των ακινήτων ή την προσδιορισμένη φορολογητέα αξία αυτών, όπως αναγράφονται στο μηδενικό εκκαθαριστικό σημείωμα - δήλωση Φ.Α.Π., παρέχεται η δυνατότητα διόρθωσης, με την ηλεκτρονική υποβολή νέας τροποποιητικής (συμπληρωματικής ή ανακλητικής) δήλωσης Ε9 έτους 2011, στην οποία θα αναγραφούν τα στοιχεία που πρέπει να αλλάξουν στην δηλωθείσα περιουσιακή κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...