Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Απώλειες 800 εκατ. ευρώ για τον φετινό τζίρο των εμπορικών καταστημάτων

«Βουτιά» 70% από το 2008 καταγράφει στις εκτιμήσεις της η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Σημαντικές απώλειες μετρά ο φετινός εορταστικός τζίρος, καθώς, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΣΕΕ, στα καταστήματα λιανικής αναμένεται να κυμανθεί στα 6,8 δισ. ευρώ έναντι 7,6 δισ. το 2012 ή χαμηλότερα κατά 10,5% σε σχέση με πέρυσι.


Μιλώντας σε απόλυτους αριθμούς, πρόκειται για υποχώρηση της τάξης των 800 εκατ. ευρώ, την ώρα που, από τη μια οι καταναλωτές πλήττονται από “βροχή” φόρων και περικοπών και, από την άλλη, ο εμπορικός κόσμος από... “επιδημία  λουκέτων”. Οι περικοπές στο οικογενειακό εισόδημα και η «φοροκαταιγίδα» που πλήττει τα νοικοκυριά ψαλιδίζουν και φέτος τον εορταστικό τζίρο στα εμπορικά καταστήματα, που μετρά απώλειες της τάξης του 10,5% σε σχέση με πέρυσι.

Ακόμα πιο εντυπωσιακά είναι τα νούμερα εάν γίνει η αντιπαραβολή των φετινών στοιχείων με εκείνα του 2008, καθώς τα 21,9 δισ. ευρώ του εορταστικού τζίρου πριν από 5 χρόνια, αναμένεται τώρα να συρρικνωθούν στα 6,8 δισ. ή  68,9% μείωση του χριστουγεννιάτικου τζίρου την τελευταία πενταετία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...