Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2013

«Άρωμα» ελληνικό στο πιο σύγχρονο αεροδρόμιο της Ρωσίας

Υπέγραψε ο όμιλος Κοπελούζου την κατασκευή του αεροδρομίου Pulkovo στη Ρωσία


 Έργο, συνολικής επένδυσης 1,2 δισ. ευρώ - Το αεροδρόμιο έχει την ικανότητα να εξυπηρετεί ετησίως 18 εκατ. επιβάτες

Το πιο σύγχρονο αεροδρόμιο της Ρωσίας φέρει και ελληνική υπογραφή. Ο λόγος για το «Pulkovo» στην Αγία Πετρούπολη, το οποίο άνοιξε χθες τις πύλες του νέου επιβατικού σταθμού του.


Το έργο περιελάμβανε την κατασκευή νέου επιβατικού σταθμού, τον εκσυγχρονισμό των υπαρχουσών εγκαταστάσεων του αεροδρομίου και την κατασκευή νέων κτηρίων για εμπορική χρήση, όπως εμπορικό κέντρο, ξενοδοχείο 5 αστέρων κ.ά.

Την ανάπτυξη, ανακατασκευή και λειτουργία του σταθμού ανέλαβε από τον Απρίλιο του 2010 και για 30 χρόνια η κοινοπραξία «Northern Capital Gateway», στην οποία συμμετέχουν η εταιρεία Horizon Air Investments του Ομίλου Κοπελούζου, η γερμανική εταιρεία Fraport, η οποία διαχειρίζεται και λειτουργεί -μεταξύ άλλων- το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, καθώς και η ρωσική VTB Capital, μέλος του Ομίλου VTB, ο οποίος αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κρατικούς τραπεζικούς ομίλους της Ρωσίας.

Το έργο, συνολικής επένδυσης 1,2 δισ. ευρώ, συνιστά ένα από τα μεγαλύτερα και σπουδαιότερα έργα υποδομής στη Ρωσία και την Ευρώπη, καθώς το Διεθνές Αεροδρόμιο του Pulkovo αποτελεί το τρίτο μεγαλύτερο της Ρωσίας -μετά τα αεροδρόμια της Μόσχας- και αναμένεται να καλύψει τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα, να προωθήσει καινούργιους προορισμούς και να αναπτύξει την εμπορική προοπτική του με απώτερο σκοπό να εξελιχθεί σε σημαντικό διεθνή αεροπορικό κόμβο στη Βαλτική, γεγονός που θα αυξήσει το οικονομικό δυναμικό της ευρύτερης περιοχής.

Το αεροδρόμιο έχει την ικανότητα να εξυπηρετεί ετησίως 18 εκατ. επιβάτες.

Ο Όμιλος Κοπελούζου συμμετέχει ήδη στο μετοχικό κεφάλαιο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και η εν λόγω επένδυση αποτελεί ακόμη ένα βήμα στη σειρά επενδύσεων του Ομίλου σε έργα ανάπτυξης αεροδρομίων στην Ευρώπη.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου Κοπελούζου και Αντιπρόεδρος της Horizon Air Investment, Δημήτρης Κοπελούζος δήλωσε σχετικά:

 «Είναι τιμή μας να συμμετέχουμε στην ανάπτυξη και στον εκσυγχρονισμό του νέου αεροδρομίου Pulkovo στην Αγία Πετρούπολη. Ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο στο οποίο, οι τρείς εταιρείες που συνεργαστήκαμε για την υλοποίησή του καταθέσαμε την εμπειρία μας, τις γνώσεις μας και την θέλησή μας προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο και υψηλού επιπέδου αεροδρόμιο, αντάξιο των αναγκών και της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Αγίας Πετρούπολης. Είμαστε βέβαιοι ότι με την έναρξη λειτουργίας του το έργο θα αποφέρει σημαντικά οικονομικά και αναπτυξιακά οφέλη στην πόλη».

Για τον Όμιλο Κοπελούζου, με περισσότερο από 10 χρόνια εμπειρίας σε επενδύσεις ανάπτυξης αεροδρομίων, καθώς αποτελεί τη μοναδική ελληνική ιδιωτική συμμετοχή στο Μετοχικό Κεφάλαιο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, το έργο του Pulkovo αποτελεί ακόμη ένα βήμα σε μία σειρά επενδύσεων του Ομίλου σε έργα ανάπτυξης αεροδρομίων στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Ο Όμιλος Κοπελούζου μαζί με την Fraport αποτελούν ένα από τα επτά επενδυτικά σχήματα που προσφάτως προεπιλέγησαν στην Β’ φάση του διαγωνισμού για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης, διαχείρισης, ανάπτυξης, επέκτασης, συντήρησης και εκμετάλλευσης των Περιφερειακών Αεροδρομίων της Ελλάδας.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...