Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Financial Times: Πρώτη η Ελλάδα στην παγκόσμια αγορά μετοχών

Η βρετανική οικονομική εφημερίδα αναφέρεται στις σημαντικές αποδόσεις του χρηματιστηρίου της Αθήνας


Έπειτα από τη βρετανική εφημερίδα Daily Mail και οι Financial Times δίνουν τα εύσημά τους στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, αναφέροντας ότι η Ελλάδα είναι πρώτη στην παγκόσμια αγορά μετοχών.


Συγκεκριμένα, με άρθρο της υπό τον τίτλο «Greek Markets reflect recovery of developed world’s economies», η βρετανική οικονομική εφημερίδα αναφέρεται στις σημαντικές αποδόσεις του χρηματιστηρίου της Αθήνας, το οποίο από τις 27 Νοεμβρίου συγκαταλέγεται στις αναδυόμενες αγορές.

Σύμφωνα με τους δείκτες της Morgan Stanley Capital International (MSCI), στην Ελλάδα καταγράφηκε η καλύτερη απόδοση στην παγκόσμια αγορά μετοχών, με δολαριακή απόδοση άνω του 45%, τη στιγμή που σύμφωνα με τον παγκόσμιο στρατηγικό αναλυτή μετοχών της UBS, Νικ Νέλσον, η επιστροφή της Ελλάδας οφείλεται εν μέρει και στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ο αρθρογράφος σημειώνει ότι νωρίτερα αυτό τον μήνα, το ελληνικό κοινοβούλιο ενέκρινε τον προϋπολογισμό της χώρας για το 2014 με μικρή πλειοψηφία.

Όπως εξηγεί, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό προβλέπεται ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας κατά 0,6%, έπειτα από έξι χρόνια συνεχιζόμενης ύφεσης, έχοντας ως στόχο τη δημιουργία πλεονάσματος, ύψους 2,96 δισ. ευρώ το 2014, ποσό που ισοδυναμεί με το 1,6% της εθνικής παραγωγής, πριν από την αποπληρωμή του χρέους, συμπεριλαμβανομένου και του ποσού των 3 δισ. ευρώ από τις περικοπές δαπανών.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...