Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2013

Πρατηριούχοι: Ο Γ. Στουρνάρας στηρίζει εγωιστικά αποφάσεις χωρίς επαφή με την κοινωνία

Δριμεία επίθεση στον υπουργό Οικονομικών, για το ότι αποκλείει την άρση εξίσωσης του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, χαρακτηρίζοντας τον  ως άτομο αποφασισμένο να στηρίζει εγωιστικά μόνον αποφάσεις τις οποίες λαμβάνει χωρίς την επαφή του με την κοινωνία, εξαπολύει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων.  

Τα λάθη των αποφάσεων σας κε Υπουργέ δε διορθώνονται με αλχημείες άλλων λαθών σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΠΕΚ, υπογραμμίζοντας ότι οι ευθύνες για τον μη έλεγχο του λαθρεμπορίου καυσίμων βαρύνουν αποκλειστικά την κυβέρνηση και ότι η απώλεια δημοσίων εσόδων αγγίζει το 1 δισ. ευρώ ετησίως.


Παράλληλα η Πανελλήνια Ομοσπονδία καλεί τον υπουργό να απαντήσει σε σειρά ερωτημάτων όπως το «πόσο περιορίσθηκε το λαθρεμπόριο στο πετρέλαιο θέρμανσης» και πόσο αυξήθηκαν τα δημόσια έσοδα από την εξίσωση του ΕΦΚ.
Δριμεία επίθεση στον υπουργό Οικονομικών, για το ότι

Η ανακοίνωση της ΠΟΠΕΚ

Ο κ. Υπουργός των Οικονομικών μπορεί να είναι διαπρεπής οικονομολόγος, αλλά οι δηλώσεις του ότι αποκλείει την άρση εξίσωσης του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης χωρίς να εξηγεί με συγκεκριμένα στοιχεία τους λόγους, τον χαρακτηρίζουν ως άτομο αποφασισμένο να στηρίζει εγωιστικά μόνον αποφάσεις τις οποίες λαμβάνει χωρίς την επαφή του με την κοινωνία.

Επικαλείται αορίστως το μέτρο της εξίσωσης του ΕΦΚ για την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων, όταν έχει ψηφισθεί με τον Ν.3784/2009 η εγκατάσταση συστημάτων ελέγχου εισροών-εκροών σε όλα τα στάδια διακίνησης των καυσίμων για τον έλεγχο του λαθρεμπορίου και μέχρι σήμερα δεν εφαρμόζεται.

Οι ευθύνες μη ελέγχου του λαθρεμπορίου καυσίμων βαρύνουν αποκλειστικά την Κυβέρνηση με τα συναρμόδια Υπουργεία. Η απώλεια δημοσίων εσόδων αγγίζει το 1 δις ευρώ ετησίως. Καλούμε τον κ. Υπουργό των Οικονομικών να δώσει στην δημοσιότητα, αν υπάρχει, την μελέτη με τα προσδοκώμενα αποτελέσματα αυτής, βάσει της οποίας αποφασίσθηκε η εξίσωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, απαντώντας παράλληλα,

1) Πόσο περιορίσθηκε το λαθρεμπόριο στο πετρέλαιο θέρμανσης ;
2) Πόσο αυξήθηκαν τα δημόσια έσοδα από την εξίσωση του ΕΦΚ;
3) Πόσο και με ποιές αποφάσεις περιορίσθηκε το λαθρεμπόριο των ναυτιλιακών καυσίμων;
4) Με ποιες αποφάσεις του Υπουργείου σας ελέγχονται οι εικονικές εξαγωγές καυσίμων σε χώρες εκτός Ε.Ε;
5) Έχει εκτιμήσει το Υπουργείο σας το οικονομικό κόστος στην υγεία των πολιτών από την αύξηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης ;

Η άρση της απόφασης για την εξίσωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης θα δώσει έστω και καθυστερημένα την δυνατότητα σε πολλά νοικοκυριά να αντιμετωπίσουν τον χειμώνα σε συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης. Είναι απόλυτη υποχρέωση της πολιτείας να εξασφαλίζει στους εξαθλιωμένους πολίτες τις στοιχειώδεις ανάγκες, όπως είναι η θέρμανση.    

Τα λάθη των αποφάσεων σας κε Υπουργέ δε διορθώνονται με αλχημείες άλλων λαθών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...