Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Barclays - Οι οικονομικές παραχωρήσεις της τρόικας κρατούν ζωντανή την ελληνική κυβέρνηση

Αργή και περίπλοκη η πρόοδος της Ελλάδας στην κατεύθυνση υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων, εκτιμά η βρετανική τράπεζα


Εξαιρετικά εύθραυστη παραμένει η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, καθώς οι προκλήσεις για την Αθήνα παραμένουν.

Τα ανωτέρω επισημαίνει η Barclays, στη νέα ανάλυσή της, υπό τον τίτλο "European Economics Quarterly Clouds are slowly lifting", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.


Σύμφωνα με τη βρετανική επενδυτική τράπεζα, μπορεί η ελληνική οικονομία να εμφανίζει σημάδια σταθεροποίησης, ωστόσο η Αθήνα πρέπει να δώσει πολλές ακόμη μάχες στο προσεχές μέλλον, συμμετέχοντας εκ νέου σε σκληρούς γύρους διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Αποτιμώντας ένα προς ένα τα θεμελιώδη μεγέθη της ελληνικής οικονομίας, η Barclays αναγνωρίζει και χαιρετίζει τη σταδιακή ισχυροποίηση των εξαγωγών, ωστόσο κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την απώλεια σημαντικών επενδύσεων, αλλά και για τις σημαντικές καθυστερήσεις που σημειώνονται στο πάλαι ποτέ φιλόδοξο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.
Πως κρίνει όμως η βρετανική τράπεζα τις προσπάθειες της Αθήνας στο κρίσιμο μέτωπο εφαρμογής των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων; Όπως χαρακτηριστικά διαπιστώνει, υπάρχει πρόοδος, αλλά είναι αργή και περίπλοκη.

Αναφερόμενη στη συνέχεια η Βarclays στο εγχώριο πολιτικό σκηνικό, προειδοποιεί πως οι κοινωνικοί και πολιτικοί κίνδυνοι διατηρούνται πάντα στο προσκήνιο. "H πολιτική επιβίωση της ελληνικής κυβέρνησης βασίζεται στις... οικονομικές παραχωρήσεις που κάνει προς την Αθήνα η τρόικα", σπεύδει να διαμηνύσει.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη Barclays, σημαντικό όπλο στο χέρι της κυβέρνησης συνασπισμού στην Ελλάδα μπορεί εύκολα να καταστεί η εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2014, ιδίως αν οι στόχοι που έχουν τεθεί, ξεπεραστούν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...