Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

H «Λευκή νύχτα» γλύκανε τους εμπόρους – Σκέψεις για διεύρυνση των ωραρίων λειτουργίας των καταστημάτων

Σε σκέψεις για διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων στα μεγάλα αστικά κέντρα έφερε η άκρως επιτυχημένη διεξαγωγή της Λευκής νύχτας στο κέντρο της Αθήνας το Σάββατο 28/12.


Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) φαίνεται να εγκαταλείπει τη «σκληρή» στάση για το θέμα των Κυριακών, κάποιοι περιφερειάρχες επιθυμούν να αλλάξουν τις αποφάσεις που εξέδωσαν για τις Κυριακές και το υπουργείο Ανάπτυξης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για τροποποιήσεις στο ισχύον καθεστώς πριν από το 2015.


«Το συμπέρασμα που προκύπτει και πρέπει να εξετάσουμε πολύ προσεκτικά είναι ότι πλέον το λιανεμπόριο της Αθήνας και της κάθε πόλης, πρέπει να ακολουθεί τον καταναλωτή και όχι ο καταναλωτής το λιανεμπόριο, πρέπει να τον προσελκύει και όχι να τον περιμένει», τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Β. Κορκίδης. Ο ίδιος συμπλήρωσε «η παράταση του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τη συγκεκριμένη ημέρα είχε απόλυτη επιτυχία.Το συμπέρασμα που προκύπτει και πρέπει να εξετάσουμε πολύ προσεκτικά είναι ότι πλέον το λιανεμπόριο της Αθήνας και της κάθε πόλης πρέπει να ακολουθεί τον καταναλωτή και όχι ο καταναλωτής το λιανεμπόριο, πρέπει να τον προσελκύει και όχι να τον περιμένει».

Δύο ήταν τα καθοριστικά στοιχεία που συνέβαλαν στην εξέλιξη αυτή. Πρώτον, η αυξημένη αγοραστική κίνηση τις Κυριακές της εορταστικής περιόδου που λειτούργησαν τα καταστήματα, αλλά και το επιτυχημένο «πείραμα» της λειτουργίας των καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας έως τις 11 μ.μ. το περασμένο Σάββατο. Δεύτερον, η σύγχυση που προκλήθηκε από το γεγονός ότι σε κάποιες περιοχές τα καταστήματα ήταν ανοιχτά και στις 29 Δεκεμβρίου και όχι μόνο στις 15 και 22 Δεκεμβρίου. Υπάρχει, ωστόσο, ένα ερώτημα που δεν έχει απαντηθεί: εάν η κίνηση και ο τζίρος των τελευταίων ημερών αποτελούν στοιχεία για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων σχετικά με την περαιτέρω ή όχι διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...