Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Ξήλωσαν 20 διευθυντές εφοριών !

Στην αντικατάσταση 20 διευθυντών ΔΟΥ, μετακινήσεις υπαλλήλων, διεξαγωγή δεκάδων ΕΔΕ και έλεγχο των δηλώσεων «πόθεν έσχες» εκατοντάδων υπαλλήλων του προχωρά το υπουργείο Οικονομικών. Στόχος, όπως αναφέρει, η βελτίωση της απόδοσης και η αποκατάσταση της διαφάνειας των οικονομικών υπηρεσιών.
Από τον πρώτο έλεγχο της ακίνητης περιουσίας όλων των υπαλλήλων του υπουργείου, βρέθηκαν 70 άτομα που έχουν ακίνητη περιουσία με αντικειμενική αξία από 800 χιλ. έως 3 εκατ. ευρώ και και αντίστοιχα δηλούμενο εισόδημα κατά μέσο όρο 50.834 ευρώ. Το υπουργείο Οικονομικών προχωρά σε έλεγχο των δηλώσεων "πόθεν έσχες" που έχουν υποβάλλει. Παράλληλα, έχει διαταχθεί ο έλεγχος των "πόθεν έσχες" 234 υπαλλήλων, οι οποίοι εμφανίζονται να μην έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση την περίοδο 2007-2008 ή δεν έχει εκκαθαριστεί η δήλωσή τους.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία διασταυρώσεων εισοδήματος και ακίνητης περιουσίας και άλλων υπαλλήλων.
Επίσης, ανακοινώθηκε η διεξαγωγή 50 ενόρκων διοικητικών εξετάσεων (ΕΔΕ) κατά υπαλλήλων σε 31 ΔΟΥ,10 Τελωνεία, ΣΔΟΔΕ, ΠΕΚ και Κτηματικές Υπηρεσίες. Οι καταγγελίες αφορούν σε χρηματισμό, παράνομη οικονομική δραστηριότητα, παράνομο πλουτισμό και καταγγελίες για μεγάλο ύψος καταθέσεων, παραλείψεις ελέγχου παραστατικών επιχειρήσεων, ευνοϊκότερο υπολογισμό φόρων φυσικών ή νομικών προσώπων, παράνομη έκδοση φορολογικής ενημερότητας, πλαστά στοιχεία, πλημμελή παραστατικά τελωνειακών ελέγχων, παράνομους εκτελωνισμούς, ενδεχομένως λαθρεμπόριο, διαφυγόντα έσοδα από δασμούς, χρηματισμό από διερχόμενα τα σύνορα φορτηγά, χρηματισμό κατά τον εφοδιασμό πλοίων κλπ.
Σε λειτουργία βρίσκεται το τηλεφωνικό κέντρο καταγγελιών "1517", για την αντιμετώπιση φαινομένων φοροδιαφυγής και άλλων φορολογικών και οικονομικών παραβάσεων.
Απομακρύνονται 20 διευθυντές ΔΟΥ
Το υπουργείο Οικονομίας ανακοίνωσε ακόμη την αντικατάσταση 20 διευθυντών ΔΟΥ, οι οποίοι απέτυχαν να πιάσουν τους στόχους που είχαν τεθεί. Πρόκειται για τους επικεφαλής στις ΔΟΥ ΙΕ’ Αθηνών, ΚΑ’ Αθηνών, ΙΣΤ’ Αθηνών, ΚΒ’ Αθηνών, Κορωπίου, Ν. Φιλαδέλφειας, Ιλίου, Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, Α’ Θεσσαλονίκης, Δ’ Θεσσαλονίκης, ΦΑΕ Θεσσαλονίκης, Αγρινίου, Α’ Καλλιθέας, Α’ Πατρών, Ρεθύμνου, ΦΑΒΕ Αθηνών, Μοσχάτου, Αλεξανδρούπολης, Χαλκίδας και Α’ Περιστερίου.
Το υπουργείο προχωρά στην άμεση προκήρυξη για την πλήρωση θέσεων, σύμφωνα με τον πρόσφατο νόμο του Υπουργείου Εσωτερικών.
Τέλος, ανακοινώθηκε η μετακίνηση 70 υπαλλήλων, σε όλη τη χώρα, σε άλλες οικονομικές υπηρεσίες από αυτές όπου σήμερα υπηρετούν. Μετακινούνται 42 υπάλληλοι από τις ελεγκτικές υπηρεσίες σε ΔΟΥ και 25 μετακινούνται από ΔΟΥ σε ελεγκτικές υπηρεσίες, για την ενίσχυση των ελέγχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...