Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Αύξηση συναλλαγών με πιστωτικές κάρτες σε πανευρωπαϊκό επίπεδο

Αυξημένες κατά 9% εμφανίζονται οι συναλλαγές των καταναλωτών με πιστωτικές κάρτες σε πανευρωπαϊκό επίπεδο το πρώτο τρίμηνο του 2010 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009, σύμφωνα με έκθεση της Visa για τις ευρωπαϊκές τάσεις στις συναλλαγές.

Η αξία των συναλλαγών με κάρτες Visa (χρεωστικές, πιστωτικές και προπληρωμένες) στην Ευρώπη αυξήθηκε στα 230 δισ. ευρώ ενώ στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2009 ήταν στα 198 δισ. ευρώ.

Η έκθεση βασίστηκε στην ανάλυση των 399 εκατομμυρίων καρτών Visa Europe που χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη.

Η ανοδική τάση επηρέασε και το αντίστοιχο ποσοστό ανάπτυξης που ανήλθε στο 16,4% από 11,7% το τελευταίο τρίμηνο του 2009.

Παράλληλα, αυξήθηκε ο αριθμός έκδοσης πιστωτικών καρτών ενώ τα προσαρμοσμένα στοιχεία καταδεικνύουν αύξηση της ονομαστικής δαπάνης κατά 9% από έτος σε έτος.

Ως εκ τούτου, συμπεραίνεται ότι οι συναλλαγές με κάρτες Visa αυξάνονται με ταχύτερο ρυθμό συγκριτικά με την περίοδο πριν την ύφεση.

Οι συναλλαγές είχαν φτάσει στο υψηλότερο ποσοστό στα τέλη του 2007 με 5,8%.

Ωστόσο, παρότι ο όγκος των συναλλαγών έχει βελτιωθεί, ο μέσος όρος δεν έχει φτάσει ακόμα τα επίπεδα της περιόδου 2005 έως 2008.

Εκείνη την περίοδο, ο μέσος όρος των συναλλαγών με κάρτες ανερχόταν στα 51-53 ευρώ, ποσό που μειώθηκε στα 48,8 ευρώ κατά το τρίτο τρίμηνο του 2009. Σήμερα, βρίσκεται στα 49 ευρώ.

Σύμφωνα με την έκθεση, η εξέλιξη σχετίζεται με την περιορισμένη δαπάνη των καταναλωτών και με τις χαμηλότερες τιμές αλλά και με τον διαρκώς αυξανόμενο αριθμό των καταναλωτών που χρησιμοποιούν τις κάρτες τους για μικρότερες συναλλαγές.

Επιπλέον, η εξήγηση βασίζεται και στη διαρκή αύξηση του μέσου αριθμού των συναλλαγών ανά κάρτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...