Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

BHMA εναντίον Βγενόπουλου που είπε ότι ο Σαρρής έχει συλληφθεί γυμνός σε μασάζ με 17χρονο Τουρκοκύπριο


Σοκάρουν οι δηλώσεις του Ανδρέα Βγενόπουλου στον ΣΚΑΙ ο οποίος έβαλε κατά πάντων στην Κύπρο και άφησε αιχμές για την προσωπική ζωή του κύπριου υπουργού Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή.

«Κύριος υπαίτιος των όσων συνέβησαν στην Κύπρο ο ΥΠΟΙΚ Μ. Σαρρής», υπογράμμισε για τον οποίο είπε «πως δεν ξέρει τι του γίνεται».

Μάλιστα, ο κ. Βγενόπουλος εξαπέλυσε βολές προς τον υπουργό ΥΠΟΙΚ λέγοντας πως «ο Σαρρής έχει συλληφθεί στο παρελθόν για ανάρμοστες σεξουαλικές πράξεις με 17χρονο! Δεν πήγε ποτέ να δικαστεί!»

«Ο Σαρρής έχει συλληφθεί γυμνός σε μασάζ με 17χρονο Τουρκοκύπριο!», υπογράμμισε, ενώ έσπευσε να προσθέσει ότι «δεν με ενδιαφέρει η σεξουαλική του πράξη, δεν έχω τίποτα εναντίον των ομοφυλόφιλων».

Το Βήμα απάντησε σήμερα στον Ανδρέα Βγενόπουλο μέσω άρθρου του Γιώργου Βέλτσου, ο οποίος γράφει:

«Με έκπληξη άκουσα τον Ανδρέα Βγενόπουλο σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ να θέτει εμμέσως το ζήτημα της αρμοδιότητας και της ακεραιότητας του ομοφυλόφιλου (φωτογράφισε τον νυν υπουργό Οικονομικών της Κύπρου).

Για το πρώτο (την αρμοδιότητα) ο Κέυνς θα στριφογυρίζει στον τάφο του.

Για το δεύτερο (την ηθική) ο Μέγκελε θα ένιωθε καλυμμένος.

Και είναι κρίμα που δεν συνεχίστηκε αυτή η τηλεοπτική τεχνολογία της ανωμαλίας.

Θα καταλαβαίναμε φερ' ειπείν γιατί η πρώτη μορφή του τέρατος στην νεωτερική ιστορία, είναι το πολιτικό τέρας».

To Bήμα και για τα δάνεια της Marfin

Γράφει σήμερα η Γιάννα Παπαδάκου:

Εδώ και περίπου δυόμισι χρόνια, και συγκεκριμένα από τις 18 Οκτωβρίου 2010, ο τότε πρόεδρος της Προκαταρκτικής Επιτροπής για το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου κ. Δημήτρης Τσιρώνης αλλά και όλα τα μέλη της Επιτροπής προειδοποιούσαν με τρισέλιδο έγγραφό τους που απευθυνόταν στους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης κκ. Γ. Παπακωνσταντίνου και Χ. Καστανίδη, αλλά και στον τότε Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Γ. Καλαμίδα ότι ένα «παράπλευρο πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο» ενείχε συστημικούς κινδύνους για το χρηματοπιστωτικό σύστημα και την οικονομία της Κύπρου.

Το έγγραφο αναφερόταν σε ευρήματα για τον ρόλο της MIG και της Marfin, αλλά και τις δανειοδοτήσεις όχι μόνο στη Μονή Βατοπαιδίου αλλά και σε άλλους επώνυμους δανειστές. Η υπόθεση διερευνάται εδώ και χρόνια από την ελληνική Δικαιοσύνη.

«Το Βήμα» δημοσιεύει σήμερα έγγραφα που αποτελούν μέρος της δικογραφίας στο Εφετείο της Αθήνας και αποδεικνύουν ότι όσα ακούγονται σήμερα στην Επιτροπή της κυπριακής Βουλής που διερευνά τις ποινικές ευθύνες για την κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας δεν είναι και τόσο πρωτόγνωρα για την Ελλάδα. Σχετικό δημοσίευμα είχε κάνει πάλι «Το Βήμα της Κυριακής» τον Ιούλιο του 2010.

Και ο πρώην πρόεδρος της Κύπρου όμως κ. Δημήτρης Χριστόφιας στο διάγγελμά του τον Δεκέμβριο 2012, ενώ ανέλυε με δάκρυα γιατί η Κύπρος μπαίνει στο μνημόνιο, ανέφερε για τη συγκεκριμένη υπόθεση: «Αλλα 4 δισεκατομμύρια ευρώ είναι η ζημιά για την οικονομία μας από την μετατροπή της Marfin Εγνατία από θυγατρική εταιρεία στην Ελλάδα σε κυπριακή τράπεζα, μετατροπή την οποία ενέκρινε ο προηγούμενος διοικητής της κεντρικής Τράπεζας».

Από τα έγγραφα που έστειλε ο κ. Τσιρώνης στους υπουργούς και στον πρόεδρο της Αρχής κατά του Ξεπλύματος Χρήματος μπορούμε να σταχυολογήσουμε κάποια αποσπάσματα:

«Η διερεύνηση του σκανδάλου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου από την Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου αποκάλυψε», έγραφε τότε, «ένα παράπλευρο οικονομικό και χρηματιστηριακό σκάνδαλο με επίκεντρο τον Όμιλο ΜΙG και τις συνδεδεμένες τράπεζες του Ομίλου Marfin με πιθανές απρόβλεπτες συνέπειες για την σταθερότητα του Ελληνικού και Κυπριακού τραπεζικού Συστήματος και τα συμφέροντα καταθετών και επενδυτών...».

Και το συμπέρασμα του εγγράφου μοιάζει προφητικό: «Η συνέχιση της ανεξέλεγκτης λειτουργίας του ομίλου Marfin θέτει σε κίνδυνο το τραπεζικό σύστημα στην Κύπρο (η Marfin Popular Bank είναι η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Κύπρου...)».

Στο ίδιο έγγραφο, με ΑΠ 78/18.10.2010, υπήρχε εισήγηση της Προανακριτικής Επιτροπής στον υπουργό κ. Γ. Παπακωνσταντίνου για τη σύσταση ειδικής Επιτροπής με σκοπό τη διερεύνηση των ευρημάτων της, η οποία ουδέποτε έγινε.

Το συγκεκριμένο έγγραφο είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση του επικεφαλής της τράπεζας κ. Ανδρέα Βγενόπουλου, ο οποίος κατέθεσε αγωγές και μηνύσεις προσωπικά εναντίον του κ. Τσιρώνη. Οι τρεις πρωτόδικες αποφάσεις δικαίωσαν τον βουλευτή. Εκκρεμεί η εκδίκαση της μήνυσης εναντίον του προέδρου της επιτροπής της Βουλής. Εκκρεμεί βέβαια και το εισαγγελικό πόρισμα εδώ και περίπου δυόμισι χρόνια για την υπόθεση... Η προκαταρκτική έρευνα συνεχίζεται ακόμα.


Δηλώσεις Βγενόπουλου στον ΣΚΑΙ από Newscaster

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...