Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Τάσεις και αντιμετώπιση εταιρικής απάτης στην Ελλάδα

Ernst & Young board close to Time Square in Ne...Image via Wikipedia
  • 60% πιστεύει ότι η  παρατεταμένη ύφεση  ενέχει τον κίνδυνο  αύξησης της εταιρικής  απάτης
  • 3 στους 4 ερωτηθέντες εκτιμούν ότι το επίπεδο της διαφθοράς είτε θα παραμείνει στο ίδιο επίπεδο είτε θα αυξηθεί
  • 83% θεωρεί ότι ο εσωτερικός έλεγχος έχει κυρίαρχο ρόλο στον περιορισμό του κινδύνου εμφάνισης περιστατικών απάτης
  • 89% κρίνει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει στην επιβολή ενός αυστηρότερου οικονομικού σχεδιασμού λόγω των μέτρων λιτότητας χωρίς να εκτεθεί σε υψηλότερους κινδύνους διαφθοράς και απάτης
Τα αποτελέσματα της έρευνας «Τάσεις και αντιμετώπιση της εταιρικής απάτης στην Ελλάδα» που διεξήγαγε η ERNST & YOUNG εστιάζοντας στην εγχώρια αγορά, αναδεικνύουν ενδιαφέρουσες πτυχές του εν λόγω θέματος στο σύγχρονο Ελληνικό επιχειρηματικό περιβάλλον. 
Ανώτατα και  ανώτερα στελέχη αντιπροσωπεύοντας  ένα ευρύ φάσμα των επιχειρήσεων, καταγράφουν την ανησυχία τους για  την οικονομική κατάσταση στην οποία  έχει περιέλθει η Ελλάδα, τα μέτρα που έχει επιβάλλει ο μηχανισμός στήριξης καθώς και το κατά πόσο είναι κατάλληλα προετοιμασμένες οι ελληνικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εταιρικής απάτης. 
Ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στο πλαίσιο της  γενικότερης οικονομικής ύφεσης, οι επιχειρήσεις καλούνται να κινηθούν με αυστηρό οικονομικό σχεδιασμό, γεγονός το οποίο ενέχει υψηλούς κινδύνους. Όπως προκύπτει από την έρευνα, λόγω της οικονομικής ύφεσης οι πιθανότητες εμφάνισης περιστατικών επιχειρηματικής απάτης και διαφθοράς είναι εντονότερες. 
-60% των συμμετεχόντων  στην έρευνα εκτιμά ότι η  παρατεταμένη ύφεση θα οδηγήσει  στην αύξηση περιστατικών απάτης.
-26% εκ των  ανωτέρω θεωρεί ότι τα περιστατικά  διαφθοράς και δωροδοκίας θα  αυξηθούν σημαντικά. 
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...