Σάββατο 30 Απριλίου 2011

"Καλοβλέπει" τα ελληνικά πετρέλαια η Νορβηγία

Έντονο "φλερτ" από την κυβέρνηση της Νορβηγίας δέχονται το τελευταίο διάστημα τα ελληνικά πετρέλαια πραγματοποιείται με την ελληνική πλευρά να ξεκινά προκηρύξεις παραχωρήσεων σε επενδυτές τους αμέσως επόμενους μήνες. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης έχει προσκληθεί από τη νορβηγική κυβέρνηση και παγκόσμιους κολοσσούς στην εξόρυξη υδρογονανθράκων ώστε να συζητήσουν για την αξιοποίηση του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Ο υφυπουργός συναντήθηκε με εκπροσώπους της κρατικής πετρελαϊκής εταιρίας Stat Oil όπως και με στελέχη των δύο μεγαλύτερων εταιριών της χώρας που ειδικεύονται στην υλοποίηση γεωφυσικών εργασιών για έρευνα υδρογονανθράκων, Petroleum Geo Services και TGS – Nopec Geophysical Company.

Η κυβέρνηση της χώρας μας αναμένεται να ανοίξει το θέμα των ερευνών αλλά και της προκήρυξης παραχωρήσεων σε επενδυτές που θα αναζητήσουν υδρογονάνθρακες. Το σχετικό νομοσχέδιο θα πάει για ψήφιση στη Βουλή και οι πρώτες έρευνες θα αρχίσουν στο Ιόνιο Πέλαγος, Πατραϊκό Κόλπο και στον Κόλπο της Κυπαρισσίας.

Παράλληλα, τους επόμενους μήνες θα κατατεθεί προς ψήφιση το σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος "Σύσταση Φορέα για την Έρευνα και Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων" για τη δημιουργία Εθνικού Φορέα Υδρογονανθράκων


cosmo.gr

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...