Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Η παγκόσμια δραστηριότητα δημόσιων προσφορών ξεκίνησε δυναμικά το 2011

Ernst & Young board close to Time Square in Ne...Image via Wikipedia
  • Οι αναδυόμενες αγορές θα αποτελέσουν καθοριστικό παράγοντα για το υπόλοιπο έτος 
Η παγκόσμια  δραστηριότητα  αρχικών δημόσιων προσφορών (IPO) ξεκίνησε πολύ δυναμικά τους πρώτους δύο μήνες του 2011, καθώς σε 193 συναλλαγές συγκεντρώθηκαν 25,3 δις δολάρια Η.Π.Α. Οι επενδυτές που θέλησαν να επωφεληθούν από την ανάπτυξη των αναδυόμενων αγορών πυροδότησαν την ανοδική πορεία των χρηματιστηριακών αγορών και τις νέες εγγραφές σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι σημαντικότεροι παράγοντες που επηρέασαν θετικά το επίπεδο δραστηριότητας IPO είναι μεταξύ άλλων, οι εταιρείες των κλάδων ενέργειας, βιομηχανίας (π.χ. υποδομές), υλικών (π.χ. εξόρυξη και μέταλλα) και τεχνολογίας, καθώς και οι κρατικές ιδιωτικοποιήσεις και οι πολυεθνικές αποσχισθείσες επιχειρήσεις (spin-offs).
Αυτά είναι  τα βασικά συμπεράσματα που προκύπτουν από την έκθεση Global IPO trends report 2011 της Ernst & Young. Η έκθεση αυτή αναλύει τις κύριες τάσεις του 2010 και την προοπτική της αγοράς για το 2011 όσον αφορά τις αγορές IPO.
 Η έλλειψη  τρόπων εξόδου, καθώς και ευκαιριών συγκέντρωσης κεφαλαίου, και οι πολυάριθμες αναβολές εγγραφών από το ξεκίνημα της χρηματοοικονομικής κρίσης το 2007 έχουν δημιουργήσει μια αυξανόμενη ροή IPO σε όλο τον κόσμο. Η δυναμική της μικρής κεφαλαιοποίησης αναμένεται επίσης να συνεχιστεί, καθώς οι εταιρείες ενισχύουν την κεφαλαιοποίησή τους σε πρωτοφανή επίπεδα, με στόχο κυρίως τη στήριξη των εξαγορών.
Παράλληλα, αντανακλώντας  την αυξανόμενη εμπιστοσύνη των επενδυτών σε σχέση με τις αποτιμήσεις των μετοχών και την ενισχυμένη διάθεση ανάληψης κινδύνου, αναμένονται νέα IPO σε ένα ακόμα ευρύτερο φάσμα κλάδων και γεωγραφικών περιοχών, όχι μόνο στις χώρες BRIC (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία και Κίνα), αλλά και σε άλλες αναδυόμενες αγορές όπως η Νοτιοανατολική Ασία, η Ανατολική Ευρώπη και η Λατινική Αμερική. 
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...