Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Σε επέκταση του δικτύου της προχωρά η Συνεταιριστική Τράπεζα της Ηπείρου

Παρουσία και στην πόλη της Aρτας αποκτά η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, ενώ παράλληλα ενισχύει τους επιχειρησιακούς της βραχίονες δημιουργώντας μια νέα επιτελική διεύθυνση, την ίδια στιγμή που ετοιμάζεται να αυξήσει τα κεφάλαιά της για να αντιμετωπίσει την κρίση από θέση ισχύος.

«Είμαστε σε πορεία προετοιμασίας για να εγκαταστήσουμε προσεχώς κατάστημα και στην Aρτα», τόνισε ο πρόεδρος του συνεταιριστικού πιστωτικού ιδρύματος Κ. Ζωνίδης, μιλώντας στο πλαίσιο της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Στόχος της διοίκησης κατά τον κ. Ζωνίδη είναι η τράπεζα να επεκτείνει το δίκτυό της σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα και τις επαρχίες της Ηπείρου, προκειμένου να αποτελέσει τον βασικό μοχλό ανάπτυξης και το μεγαλύτερο πιστωτικό ίδρυμα της περιφέρειας. Αποκάλυψε, επίσης, ότι το διοικητικό συμβούλιο της Συνεταιριστικής Tράπεζας αποφάσισε την άμεση δημιουργία «Διεύθυνσης Εργασιών», η οποία, όπως είπε, θα αποτελεί την «καρδιά» του συνόλου των τραπεζικών της δραστηριοτήτων.

Για την αντιμετώπιση κινδύνων που ελλοχεύουν από την οικονομική κρίση, δε, έκανε γνωστό πως στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα δρομολογηθεί αύξηση των κεφαλαίων της.Στη λογική της αποφυγής κινδύνων ελέω οικονομικής συγκυρίας η διοίκηση, παρά την ανάπτυξη των οικονομικών μεγεθών της τράπεζας, κινείται με συγκράτηση και στο κομμάτι των χορηγήσεων.

Oσον αφορά τις τροποποιήσεις καταστατικού που ενέκρινε η γενική συνέλευση, οι κυριότερες αφορούν την παροχή δυνατότητας: τήρησης ηλεκτρονικού αρχείου των μελών, καθώς και κατοχής, από κάθε μέλος, αυξημένου αριθμού προαιρετικών μερίδων και μέχρι του 2% του συνόλου των μερίδων της τράπεζας.

Να εκδώσει η τράπεζα ονομαστικά ομόλογα, τα οποία διατίθενται προς ανήλικα, τα οποία με την ενηλικίωσή τους μπορούν να μετατρέψουν τις ομολογίες αυτές σε συνεταιριστικές μερίδες. Παράλληλα στην τράπεζα να χορηγεί πιστώσεις και δάνεια με ενέχυρο τις συνεταιριστικές μερίδες του μέλους. Με αυτή την τροποποίηση διευκολύνονται τα μέλη στην παροχή πιστώσεων και δανείων.

Από epirusgate

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...