Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι επιχειρήσεις

Την έλλειψη ρευστότητας που υπάρχει στην αγορά τόνισε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, Γιώργος Κασιμάτης, μιλώντας στη γενική συνέλευση της ΚΕΕ, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ένα σταθερό και εκλαϊκευμένο φορολογικό σύστημα . Επιπλέον κατηγόρησε κυβερνητικά στελέχη, που δεν κατονόμασε, ότι "εδώ και τέσσερις μήνες ζητώ να τους συναντήσω και ακόμα δεν έχω πάρει απάντηση".

"'Εχουν κλείσει οι προοπτικές χρηματοδότησης από το τραπεζικό σύστημα ακόμη και για τις επιχειρήσεις που είναι βιώσιμες", σημείωσε ο κ. Κασιμάτης και προέβλεψε πώς "αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση όλες οι επιχειρήσεις θα γίνουν προβληματικές".

Εκτίμησε πως οι δείκτες της ανεργίας είναι πολύ υψηλότεροι από αυτούς που παρουσιάζονται, καθώς, όπως είπε, "σε αυτούς θα πρέπει να υπολογιστούν και οι 60.000 επιχειρηματίες, οι οποίοι έβαλαν λουκέτο στις επιχειρήσεις τους το τελευταίο διάστημα".

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της γενικής συνέλευσης, οι εκπρόσωποι των επιμελητηρίων, από όλη τη χώρα, περιέγραψαν την "τραγική εικόνα" που επικρατεί, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη διαμόρφωση της αγοράς, την πτώση του τζίρου, τις επενδυτικές ευκαιρίες και τις επιπτώσεις από το φορολογικό σύστημα.

Από την άλλη, ο πρόεδρος της ΚΕΕ χαρακτήρισε τα μέτρα που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή ως "αναμενόμενα", ωστόσο, όμως, επέμεινε στην ανάλυση των επιμέρους μέτρων που θα γίνουν το επόμενο διάστημα, ενώ χαρακτήρισε ως "θετική κίνηση από την πλευρά της κυβέρνησης το γεγονός ότι έκλεισε το θέμα των πρόωρων εκλογών και της αναδιάρθρωσης του χρέους".

Ντίνος Ρόβλιας: Την επόμενη άνοιξη η ανάκαμψη

Ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ντίνος Ρόβλιας που ήταν παρών στη γενική συνέλευση των επιμελητηρίων, προσδιόρισε ως χρονικό σημείο της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας την επόμενη άνοιξη.

"Η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και της επιχειρηματικότητας θα αρχίσει να κάνει την εμφάνισή της του χρόνου την άνοιξη, όταν θα αρχίσουν να εμφανίζονται τα πρώτα αποτελέσματα από τις πολιτικές που θα εφαρμοστούν το επόμενο διάστημα", είπε χαρακτηριστικά και έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε μια σειρά από προγράμματα τα οποία έχουν σχεδιαστεί και έχουν τεθεί σε εφαρμογή από το υπουργείο και τα οποία έχουν σχέση με την επιχειρηματικότητα που όπως είπε "θα ξεκινήσουν τους επόμενους μήνες".

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον αναπτυξιακό νόμο που ξεκινά, ενώ ξεκαθάρισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι "να στηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις". Απέρριψε τις αιτιάσεις που ακούστηκαν ότι δηλαδή δεν υπάρχουν λεφτά τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι "πρόκειται για εξασφαλισμένα χρήματα. Αυτά είναι τα λεφτά που υπάρχουν".

Παράλληλα, ο κ. Ρόβλιας, στάθηκε στις συνολικές προσπάθειες που καταβάλει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης, ζητώντας την συστράτευση όλων στην κοινή προσπάθεια που γίνεται. Επίσης απαντώντας σε σχετικές αιτιάσεις μελών της Ένωσης των Επιμελητηρίων για το θέμα του "Καλλικράτη" στα Επιμελητήρια, διέψευσε κατηγορηματικά ότι υπάρχει έτοιμο σχέδιο από την πλευρά του υπουργείου και υποσχέθηκε συμμετοχή στη διαμόρφωσή του


real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...